Van'ın Erciş İlçe Belediye Başkanı HDP'li Yıldız Çetin ve Hakkari Belediye Başkanı Cihan Karaman gözaltına alındı.Mardin'de ise Nusaybin İlçe Belediye eş başkanları Avukat Semire Nergiz ve Ferhat Kut ile Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emin Alkan gözaltına alındı.

Hakkari'de sabahın erken saatlerinde Belediye Başkanı Cihan Karaman polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Karaman işlemlerinin yapılması için Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı belediye binalarında aramalar sürüyor. Yüksekova Belediyesinde de gerekli aramaların yapıldığı bildirildi.

Van'ın HDP'li Erciş Belediye Başkanı Yıldız Çetin de gözaltına alınan isimler arasında.

Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde PKK/KCK üyelerine yönelik “PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan yürütülen soruşturma dosyası kapsamında bulunan 4 şüpheliye sabahın erken saatlerinde operasyon düzenlendi.

15 Ekim tarihinde Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekiplerinin 4 şüpheliye yaptığı eş zamanlı operasyonda, Erciş Belediye Başkanı Yıldız Çetin, Başkan Vekili Bayram Çiçek, HDP Erciş İlçe Başkanı Şakir Asıl ve Başkan Yardımcısı Hücret Kandemir yakalanarak gözaltına alındı.  Şahısların iş yeri ve üst aramalarında çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman bulundu.

Mardin'in Nusaybin İlçe Belediye eş başkanları Avukat Semire Nergiz ve Ferhat Kut ile Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emin Alkan gözaltına alındı.

Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu! Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu!

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada Nusaybin Belediyesine gelen polis ekipleri binada ve Nusaybin Belediye Eş Başkanları Avukat Semire Nergiz ve Ferhat Kut ile Belediye Meclis üyesi Mehmet Emin Alkan'ın evinde arama yaptı.

Yapılan aramalar sonucunda Nergiz, Kut ve Alkan gözaltına alındı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sabah saatlerinde polis ekiplerince düzenlenen operasyonda Başkan Yardımcısı İrfan Sarı evinde, Belediye Başkanı Remziye Yaşar da Ankara'da gözaltına alındı. Polis ekipleri belediye binasında arama yapılarken, gözaltına alınan Sarı ise emniyete götürüldü. Belediye önünde de yoğun güvenlik tedbirleri alındığı aktarıldı.