HDP Diyarbakır il binası önünde dağa kaçırılan çocukları için eylem yapan aile sayısı 38'e yükseldi. Hacire Akar isimli annenin başlattığı, 16 gündür süren eylemler sırasında, ailelere pek çok kişi destek verdi. 

"20 gün sonra askere gidecekti"

Eyleme, 4 yıl önce henüz 19 yaşındayken çalışmak için İstanbul'a giden ve buradan PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan Mehmet Gökçe'nin ailesi de katıldı. Eyleme katılmak için Ağrı'dan Diyarbakır'a gelen aile, çocukları için gözyaşı döktü. Mehmet'in babası Salih Gökçe, "Oğlum İstanbul'da çalışıyordu. 20 gün sonra askere gidecekti. Kurbanlığını hazırladım, gelip askere gidecek dedim. Beni aradı, 'baba geleceğim' dedi. Sonra telefonu kesildi, ulaşamadım" diye anlattı.

"Türk adaletine sığın"

Zaman zaman özel numaralardan aramalar geldiğini, ancak telefonun karşısındaki kişinin konuşmadığını belirten baba, arayanın oğlu olduğunu söyledi. 2015 yılından beri görmediği oğlunun İstanbul'dan kaçırıldığını, şu anda Suriye'de olduğuna emin olduğunu belirtti. Acılı baba oğluna, "Türk adaletine gel sığın. Türk adaleti her zaman arkanızdadır. Her ne olduysa oldu gel. Ben her zaman arkandayım" diye seslendi.

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!