HDP İzmir İl Başkanlığına girip tabancayla parti çalışanı Deniz Poyraz'ı öldüren ve iş merkezinin çatı katında polis ekiplerince gözaltına alınan Onur Gencer Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

HDP il binasını basıp Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer tutuklandı

Gencer, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

İzmir’de 32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2’nci katındaki HDP merkezine 17 Haziran saat 11:05 sularında saldırı düzenlendi. Bunun sonucunda parti çalışanı Deniz Poyraz yaşamını yitirdi.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

İzmir Valiliği, saldırganın sağlık çalışanıyken istifa ederek görevinden ayrılan Onur Gencer isimli kişi olduğunu açıklamıştı. Gözaltına alındıktan sonra Emniyet’teki ilk ifadesinde, “Buraya PKK'lıların geldiğini düşündüğümden herhangi bir ayrım yapmıyorum. Başka kişiler de olsaydı onlara da ateş edecektim” diyen Gencer, şu ifadeleri kullanmıştı: “Birkaç kez keşif amaçlı çalışmalarım oldu. Gaziemir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bulundurma olarak 2021 Mayıs ayında silah ruhsatı başvurusu yaptım, geçici ruhsat aldım. Kızlarağası’ndan Mehmet isimli şahıstan 3 bin 500 TL bedelle Ruger Silah aldım. Bu silaha 10 mermi koyarak bugünkü olayı gerçekleştirdim. Olay yeri olan HDP il binası içerisinde 10 mermiyi de sıktım. Amacım birkaç kişiyi orada bulabilmekti. Ancak sadece 1 kişi oradaydı. Buraya da PKK'lıların geldiğini düşündüğümden herhangi bir ayrım yapmadım. Başka kişiler de olsaydı onlara da ateş edecektim. Eylem sonrası kullandığım silahı çantaya koyarak olay yerinden ayrılırken polislerce yakalanarak gözaltına alındım.”