Valilik tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 22 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Hastanelerimizde yaralılarımız için herhangi bir kan ihtiyacı yoktur.Tüm tedbirler alınmış, tüm sağlık personelimiz görevi başındadır. Yaralılarımıza gerekli müdahaleler yapılmaktadır."

Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

Valilik tarafından yapılan ilk açıklamada hayatını kaybeden askerlerin sayısı 9 olarak açıklanmıştı.

Hükümet ve CHP Olağanüstü Toplandı!

Suriye'den gelen haberler üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olağanüstü toplantı kararı aldı. Kılıçdaroğlu yansıyan bilgileri değerlendirmek üzere parti genel merkezine geçti ve partideki kurmaylarıyla toplantı yaptı. CHP'li milletvekillerinin de saat 23.45 uçağıyla Hatay'a hareket ettiği öğrenildi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise parti genel merkezindeki çalışmasını sürdürdüğü belirtildi.

Öte yandan İHA'nın aktardığına göre, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla Saray'da da acil bir güvenlik toplantısı yapıldığı kaydedildi.

Erdoğan'ın kurmaylarıyla gerçekleştirdiği ve 2 saat süren toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar ve kuvvet komutanları katıldı.

Mültecilere Avrupa Kapıları Açıldı İddiası

Yaşanan üzücü olayların ardından Reuters: ‘Türkiye, Suriyeliler de dahil olmak üzere mültecilerin Avrupa'ya geçişine engel olmayacak’ şeklinde bir haber yayınladı iddiaların doğruluğu veya yanlışlığı hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor.