AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!

Meydana gelen depremde İstanbul'daki birçok bina yıkılma tehlikesi geçirdi, tarihi İstanbul Surları bile ortadan ikiye yarıldı. Depremden sonra vatandaşlar, İstanbul'un olası bir depreme hazırlıksız olduğunu gördü. Şehrin depreme hazırlıksız olması konusunda birçok yazı yazıldı. Yazı yazanlar arasında gazeteci Hakkı Yalçın da yer aldı, ancak yazısı; sosyal medyada büyük tepki gördü.

Eğitimciler yoğun tepki gösterdi

Yazısında, şehrin depreme hazırlıksız olduğunu belirtmek isteyen Yalçın'ın kullandığı, ''Okulları boşaltmak elbette bir tedbir ama o çocuklara deprem halinde nasıl davranılması gerektiğini öğrettik mi? Eğitim şart diyoruz da, eğitimi velilerden tuvalet kağıdı toplamak belleyen okul müdürlerinden ne bekliyoruz? Göçük altındayken sadece çığlıklarını mı duyacağız çocukların?'' cümleleri, öğretmenler tarafından tepki gördü. Birçok eğitimci ve sosyal medya kullanıcısı, Twitter üzerinden "ÖzürDileHakkıYalçın" etiketi altında tepki gösterdi.

"Gazeteci olarak değil, bu ayıpla anılacak"

Sosyal medya kullanıcıları, açılan etikete kısa sürede yüzlerce gönderi yazdı. Etiket, Twitter gündemine oturdu. İşte bazı kullanıcıların yorumları: