Veyis Ateş’ten sonra benzer bir iddia daha Habertürk yazarı Sevilay Yılman hakkında geldi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Habertürk programcısı, gazeteci Veyis Ateş hakkında firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’dan para aldığı ve Bodrum’daki otelinde geceliği 100 bin lira olan lüks odalarda ücretsiz bir şekilde kaldığı yönündeki iddialarının yankıları devam ediyor.

Bu iddiaların ardından Habertürk yönetimi, Sedat Peker hakkında birçok iddiayı ortaya attığı Veyis Ateş'i ekrandan alarak izne göndermişti.

Veyis Ateş’ten sonra benzer bir iddia daha Habertürk yazarı Sevilay Yılman hakkında geldi.

Sevilay Yılman’ın da Sezgin Baran Korkmaz ile maddi açıdan ilişkide olduğu girdiği iddia edildi. 

Sezgin Baran Korkmaz’ın kapattığı Twitter hesabında "Abla" diye bahsettiği Yılman’ın, Korkmaz’la daha derin ilişkiler içinde olduğu da konuşulanlar arasında. 

Kulislerde, Yılman’ın son yıllarda mal varlığında tıpkı Ateş gibi büyük artış yaşandığı belirtiliyor.

Habere göre konuya yakın bazı isimler, Yılman’ın sadece Sezgin Baran Korkmaz'la değil başka isimlerle de "akçeli işlere" girdiğini iddia etti. Sonrasında ise Habertürk Yazarı Sevilay Yılman'ın oturduğu dudak uçuklatan evin fiyatı da tartışma yaratttı. 

Yılman'ın ünlü bir patronla "FETÖ borsası" sayesinde, gayrimenkul ilişkileri kurduğu da iddia ediliyor.

Habertürk yazarı Yılman, Sezgin Baran Korkmaz'a ilişkin kaleme aldığı yazıda, "Tanırım çok da severim" demiş, Korkmaz'ı  "Dolandırıldığı iddia edilen hazine Türkiye hazinesi değil ABD hazinesi. Yani esas suçun işlendiği yer Türkiye değil ABD, paraların getirildiği ve yatırıma dönüştüğü ülke ise Türkiye!" diyerek savunmuştu.


"SBK'ya ulaşamadım"

Sedat Peker'in itirafları sonrasında karışan HaberTürk de ifşalar devam ediyor.

Fatih Altaylı'nın Sezgin Baran Korkmaz ile yaptığı telefon konuşmasında Veyis Ateş'in rüşvet istediğini ifade etmesi ile başlayan süreçte gözler Sevilay Yılman'a çevrildi. Çünkü SBK'nın Yılman'a "Ablaya dinlettim" diyerek ses kaydını ilk ona dinlettiği ortaya çıktı. 

Konuyla ilgili olarak bugüne kadar hiç konuşmayan  Sevilay Yılman, Altaylı'nın köşe yazısı sonrasında harekete geçti.

Veyis Ateş'in ardından HaberTürk'ün kendisi ile de yolları ayıracağı konuşulan Yılman, Sezgin Baran Korkmaz'a yurtdışına kaçtıktan sonra da ulaşmaya çalıştığını ancak iletişim kuramadığını ileri sürdü.

VEYİS ATEŞ NASIL RÜŞVET İSTEDİ?

Yılman, SBK'nın kendisini arayarak Veyis Ateş'in nasıl rüşvet istediğine ilişkin ses kaydı dinlettiğini ifade etti. Yılman ses kaydındaki diyaloğu anlattı:

Veyis Ateş diyor ki özetle; “Biliyorum canın çok acıyor. Her tarafı yakıp yıkmak istiyorsun. Çıkıp her yere konuşmak istiyorsun. Yaşadıklarını anlıyorum. Hak da veriyorum sana. Sen de eşine, ailene çoluğuna, çocuğuna kavuşmak istiyorsun… Hiçbir şey olmamış gibi ülkene dönmek istiyorsun… Ankara’dayım… Az önce senin görüşmeni yaptım. Şunu anladım ki seninle uğraşan bir klik ve lobi var ama bu arkadaşlarla işi tersine çevirmek mümkün…”
Bunun üzerine SBK diyor ki; ”Abi ben hukuken zaten haklıyım ama yine de sen söyle nasıl olacak?”

Veyis Ateş şöyle cevap veriyor; “Önce senin samimiyetini göstermeni bekliyorlar…”

Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu! Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu!

SBK ise; “Nasıl göstereceğim abi?”

Veyis; “Talep ettikleri meblağı yollayacaksın“ diyor.

SBK da; “Abi diyelim yolladım 10 milyon Euro… Peki ya sonra bu insanlara ulaşamazsak… Ne olacak o zaman?” diye soruyor…

Veyis de diyor ki o zaman:
“Hiç merak etme… Ben her iki tarafın da hakemi ve kefiliyim. Para, iş bitene kadar bende duracak!”

Sevilay Yılman, Veyis Ateş'in kimler adına rüşvet istediğini konusuna ise değinmedi.

FETÖCÜ İMASI

Yılman, mal varlığına ilişkin haber yapanları ve konuyu gündeme getirenleri FETÖ'cülükle suçlarken şu ifadeleri kullandı:

Bugün çoğu benden daha çok FETÖSAVAR olanlar “Hocaefendi… Hocaefendi” diye ortalarda yaltaklanırken ben bir başıma yazarı olduğum Sabah gazetesinde savaşıyordum alçak FETÖ’cülere karşı…
O yüzden de sürekli hakkımda itibar suikastı yapıp beni susturmaya çalışıyorlardı.

Twitter’dan yazıyorlardı; “Senin de yakında kasetin çıkacak Sevilayyy” diye…
Ben susmayıp devam edince bu defa da sahip olduğum mala mülke sarmaya başlamışlardı.
Tamamını krediyle aldığım Bahçeşehir’de çok güzel bir villam vardı o tarihlerde. (İçişleri Bakanı Süleyman Soylu komşumdu hatta…)
Bir de altımda yine krediyle aldığım güzel bir jeep…

O alçakların da; “Post Medya” adlı bir kara propaganda merkezleri vardı.

O siteden resmini basıyorlardı evimin, arabamın ve bas bas bağırıyorlardı; “İşte Sevilay’ın villası işte arabası! Nereden geliyor bu değirmenin suyu?”
Sürekli dava açmaktan, suç duyurusu yapmaktan gına gelmişti artık.
...
Bugünlerde de yine işi gücü bıraktım ve o FETÖ’cü tetikçilerin yaptıklarına benzer pisliklere karşı uğraş veriyorum...

"SEZGİN BARAN KORKMAZ'I ÇOK DA SEVERİM"

Evet… Ne olmuş tanıyorum Sezgin Baran’ı… Çok da severim çünkü bana karşı son derece saygılı ve kibar bir insandı. Bugün hakkında olumsuz birtakım haberlerin olması demek benim onu tanıdığımı inkar etmemi mi gerektirir? Nihayetinde bir gazetecinin kimi tanıdığı değildir önemli olan nasıl, ne şekil bir ilişki kurduğudur?” diyerek yapmaya çalıştıkları algının itibar suikastından başka bir şeye hizmet etmeyeceğini gösterdim."

"KİRA ÖDER GİBİ..."

"Neredeyse 30 yıla yakındır profesyonel hayatın içerisindeyim.

Ailemden gelen, ailemin payından düşenler yani miras yoluyla geçenler ayrı ama onun dışında 1996 ile 2002 yılları arasında aile şirketimde bilfiil ticaretle uğraştım.

Gazetecilik yaptığım dönemlerde de bir yandan televizyon dünyasında olup kazancımı hep yükselttim.

Benim sahip olduklarımı başta ailem, çalıştığım kurumdaki patronajlar, yakın arkadaşlarım -ki bunların arasında bir sürü de gazeteci vardır -nasıl emek dökerek kazandığımı iyi bilir.

1996 yılında evlendim, yıllarca babamın bana verdiği evde oturdum.

Kira vermedim ama o kirayı öder gibi kredi çekip mülk sahibi oldum.

Sonra o mülkü satıp kredi çekip başka mülk, onu satıp kredi çekip başka mülk yaptım."