Ekvator ülkesinden Mersin Limanı'na gelen bir gemide muz yüklü konteynır içerisinde uyuşturucu madde bulunduğu ihbarı alınması üzerine, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ile koordineli yapılan operasyonel çalışmada, konteyner içerisinde bin paket halinde 1 ton kilogram kokain ele geçirildi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, Ekvator'dan Mersin Limanı'na gelen bir gemide muz yüklü konteynır içerisinde uyuşturucu madde bulunduğu ihbarı alınması üzerine harekete geçti. Mersin Limanı'na gelen Liberya bandıralı gemide yapılan operasyonda, yakalanan 1 ton uyuşturucu, Türkiye'de bugüne kadar yapılmış en büyük çaplı kokain operasyonu oldu.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yapılan operasyonu ilişkin bilgiyi Twitter hesabı üzerinden verdi: "Ticaret Bakanlığımız Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Mersin Limanı'nda 1 ton kokain yakalaması yapılmıştır. Bu yakalama, Türkiye'de bugüne kadar yapılmış en büyük çaplı kokain yakalamasıdır. Bu başarılı operasyondan ötürü Gümrük Muhafaza ekiplerimizi tebrik ediyorum"

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un yaptığ açıklama özellikle Sedat Peker'in videolarındaki iddialarının arkasından pek çok tartışmayı da beraberinde getirdi.

Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?

Konu sosyal medyanın da gündemine oturdu. 

CHP'Lİ TEKİN KOKAİNLERİN SAHİBİNİ SORDU

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Mersin’de yakalanan 1,15 ton kokainle ilgili Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a, “Sahipleri ve ortakları kimlerdir” diye sordu.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a, seslenen Tekin, “Kim ya da kimler bu kokain sevkiyatının içerisinde yer almışlar? Sahipleri ve ortakları kimlerdir? Lütfen bu soruların cevabını bir kez olsun kamuoyuna açıklayın. Bu kadar büyük bir kokain sevkiyatının ülke içinden destek olmadan yapılamayacağı en iyi bilmesi gereken kişilerden biri sizsiniz” çağrısı yaptı.

CHP'li Tekin, Bakan Muş'a seslendi

CHP'li Gürsel Tekin, konuya ilişkin Mehmet Muş'a şefaf olmaları gerektiğini de söyledi: 

“Milyonlarca dolarlık bir para kaynağından söz ediliyor! Ama bu uyuşturucunun Türkiye’deki sahipleri nedense hiç açıklanmıyor? Sizden ve yetkililiklerden açıklama bekliyoruz. Tüm bu sevkiyatlar, milyarlarca dolarlık zehir ticareti için, siparişlerin verildiği anlaşılıyor. Yani Türkiye’de tonlarca kokaini teslim alacak paraya ve güce sahip baron ya da baronlar var. Bu baronların kim ya da kimler olduğunu açıklamadığınız müddetçe, daha uzun yıllar ülkemiz, kokain ve uyuşturucu rotasından çıkamayacağı anlaşılıyor.

Bu nedenle konunun detaylı bir şekilde incelenmesi, gerekli hukuki işlemlerin yerine getirilmesi ve yetkililer tarafından kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle sorularımızın cevapların kamuoyuyla paylaşılmasını istiyoruz.”

DAHA ÖNCE DE EKVADOR’DA YAKALANMIŞTI

Ekvador'da, Panama Ulusal Polisi 11 Mayıs günü Bolivar Limanı'ndan Mersin’e gitmekte olan bir gemide 616 paket kokain ele geçirdiğini duyurmuştu. Ele geçirilen paketlerin Avrupa'daki piyasa değerinin 80 milyon ABD Dolarından fazla olduğu belirtilmişti. Panama Ulusal Polisi, kokainin Mersin'de bugün yakalandığı duyurulanlar gibi muz kutularına saklandığını bildirmişti.