Mitag tayfunu, Güney Kore'de etkili olan 18. tayfun oldu. Tayfunun etkisiyle toprak kayması ve sel felaketleri yaşandı, birkaç bina felaketler neticesinde yıkıldı. 100'den fazla ev sular altında kalırken, ülkenin güney bölgelerinde bin 500'den fazla kişinin ise evlerinden tahliye edildiğini bildirdi.

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Ölü sayısı 10'a yükseldi

Güney Kore İçişleri ve Güvenlik Bakanlığı, yaptığı açıklamada 6 kişinin kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin ise yaralandığını duyurmuştu. Çok geçmeden bakanlık tarafından yeni bir açıklama yapılarak, tayfunun yol açtığı afetler sonrasında ölü sayısının 10'a yükseldiği bildirildi. 

Elektiriksiz kalan evlere müdahale

Kore Elektrik Enerjisi Şirketi tarafından yapılan açıklamada, 44 binden fazla evin elektriksiz kaldığı, bu evlerin yüzde 83’üne elektriğin yeniden sağlandığı belirtildi.

Devlet Başkanı'ndan açıklama geldi

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla, kasırganın yol açtığı sel ve diğer afetlerden yaralanan ve yaşamını yitiren kişiler için üzüntü duyduğunu ve kasırganın büyük hasara yol açtığını bildirirken hükümetin, elindeki tüm ekipman ve idari gücünü kullanarak hasardan kurtulmaya çalıştığını söyledi.