Öğrencilerin yurda gitmek için 550 basamak merdiven çıkıp indiğini yazan medya organlarına cevap Gümüşhane Valiliği'nden geldi. Valiliğin açıklamasında, yurt istikametinde bir yol olduğunu ve öğrencilere dolmuş ve otobüs servisi sağlandığını bildirilirken, bahsi geçen merdivenlerin de öğrencilerin talebi üzerine yapıldığını söylendi.

"Merdiven, yürümek isteyen öğrenciler tarafından kullanılıyor"

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Yurda ulaşımı sağlayan asfalt yol mevcut olup ulaşım, belediye ve özel halk otobüsleri tarafından sağlanmaktadır. Bahse konu merdivenler; öğrencilerin talebi üzerine, Gümüşhane Belediyesi tarafından yaptırılmış olup, okula yürüyerek gidip gelmek isteyen öğrenciler tarafından kullanılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

Açıklamada ayrıca Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Yurdu’nun, 2013 yılı Kasım ayında 800 öğrenci kapasitesi ile öğrencilerin hizmetine açıldığı bilgisi de verildi.