Faytonlarla ilgili açıklama yapan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, "Adalar'da faytonlar bir ulaşım aracı olarak kullanılıyor ve kaldırılması çok zor. Faytonları bir ulaşım aracı olmaktan çıkarıp sembolik turistik araç haline getireceğiz" dedi. Faytoncular da fayton plakası istedi.

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Sıfır Atık Projesi'nde pilot bölge seçildi

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre, WWF Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), uluslararası çevre gündeminin en önemli konularından biri olan plastik kirliliğini önleme çalışmaları kapsamında, Adalar Belediyesi ile önemli bir adım attı. İstanbul'un Adaları Sıfır Atık Uygulama Bölgesi projesi, Büyükada'da İDO iskelesinde düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı.

Gündemden düşmeyen faytonlar soruldu

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Adalar'ın Sıfır Atık Uygulama Bölgesi projesi için pilot bölge seçilmesinden gururlu ve heyecanlı olmalarının yanı sıra sorumluluklarının da farkında olduklarının altını çizdi.

Faytonlarla ilgili de açıklamada bulunan Erdem Gül, "Daha önce bazı belediyelerde faytonlar vardı ve onların kaldırılması çok kolaydı çünkü onlar turistik araçlar olarak kullanılıyordu" dedi ve şöyle devam etti:

Ekim ayında somut adımlar atılacak

"Ancak Adalar öyle değil. Adalar'da faytonlar bir ulaşım aracı olarak kullanılıyor ve kaldırılması çok zor. Faytonları bir ulaşım aracı olmaktan çıkarıp sembolik bir turistik araç haline getireceğiz. Bununla ilgili Büyükşehir ile ortak çalışıyoruz. Ekim ayında somut adımlar atılmaya başlayacak. Faytoncularla da iletişim halindeyiz."

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül

Faytoncular plaka istiyor

Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal, önümüzdeki haftalarda Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşeceğini ve bu konu hakkında çözümler önereceğini söyledi.

"Uzlaşmaya çalışacağız"

Faytoncuların taleplerini Ekrem İmamoğlu'na da anlatacaklarını söyleyen Ünal, "Eğer sistemin değişimi kaçınılmaz ise, biz buna uyarız ancak faytoncu arkadaşlarımız ve aileleri mağdur olmaması için bizim taleplerimizin karşılanması gerekiyor. Tabii ilk olarak faytonların kalması yönünde uzlaşmaya çalışacağız ancak faytonlar ille kalkacak diyorlarsa, bize plakalı ulaşım araçları verilsin biz de mağdur olmayalım" dedi.

"Erdem Gül sadece 5 aydır Adalı"

Ancak bazı faytoncular ise tepki gösterdi. Bunun bir oyun olduğunu söyleyen faytoncular, "Faytonları önce ulaşım aracı olmaktan çıkaracaklar daha sonra ise tamamen ortadan kaldıracaklar" diye konuştu.

Belediye Başkanı Gül'ün 5 aydır Adalı olduğunu söyleyen faytoncular, "Erdem Bey gitsin yerli Adalılar'a sorsun bakalım onlar ne diyor. Yüzde 90'ı kalsın diyecek" ifadesini kullandı.