Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Berfin Özek, 15 Ocak'ta ayrıldığı Casim Ozan Çeltik isimli erkek tarafından kezzapsaldırıya uğramıştı. Saldırının ardından tutuklanan sanık Casim Ozan Çeltik'in yargılandığı davanın duruşmasında savcı, 'kasten yaralama' suçundan ceza almasını istedi.

CHP'li milletveikili Şahin de duruşmaya katıldı

Gazete Karınca'da yer alan habere göre; Çeltik'in tutuklu yargılandığı davanın üçüncü duruşması, İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Sanık Çeltik duruşmaya, tutuklu bulunduğu Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada Berfin Özek, ailesi ile taraf avukatları hazır bulundu. İskenderun Kadın Platformu, Antakya Mor Dayanışma, yönetmen Ceylan Özgün Özçelik ve CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin de duruşmayı takip etti.

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Tutukluluk halinin devamı talep edildi

Dava dosyasına gelen Çeltik'e ilişkin görüntü karşılaştırması yapılan Ulusal Kriminal Bürosu raporunca hazırlanan bilirkişi raporu ve HTS kayıtlarına ilişkin rapor okundu. HTS raporunda, Casim Ozan Çeltik'in olay yerinde olduğu tespit edildi. Rapora ilişkin her iki tarafın avukatları da beyanda bulundu ve itirazlarını dile getirdi. Esasa ilişkin mütalaasını veren iddia makamı, sanığın 'kasten yaralama' suçundan ceza almasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Dava 7 Ocak 2020 tarihine ertelendi

Mütalaaya karşı söz alan Berfin, "Mütalaada aleyhe olanları kabul etmiyorum. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi. Berfin'in avukatları ise mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, avukatların süre talebini kabul ederek, Çeltik'in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşmayı 7 Ocak 2020 tarihine ertelendi.