Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan, maddi sıkıntılar çektiğini belirterek evini satışa çıkarmak zorunda kaldığını duyurdu. Olayı öğrenen ünlü müzisyen Haluk Levent, kurucusu olduğu sivil toplum kuruluşu Anadolu Halk ve Barış Platformu'nun (AHBAP) desteğiyle devreye girerek, hayırsever işadamlarıyla Vatan'ı biraraya getirdi. Vatan, evini satmaktan vazgeçtiğini açıkladı.

Ekonomik nedenlerle evini satışa çıkardı

Çocuğu Rabia Naz Vatan'ı hâlâ aydınlatılamayan şüpheli bir ölümle kaybeden Şaban Vatan, evini internetten satışa çıkardı.

Vatan, "Bunu yayınlamak için çok düşündüm. Başka çarem kalmadı. 21 Mart'ta yapılan akıl yargılamasından itibaren bütün ticaret yaşamımı mahvettiler. O günden itibaren aylarca ticaret yapamadım. Mecburen evimizi satışa çıkartmak zorunda kaldım.

Mücadelemi ne pahasına olursa olsun vermem gerekiyor. Bir umutla yaz sezonunda işler düzelir sandım, maalesef ekonomik kriz süreci yaz sezonunu zor süreçlerle geçirmemize sebep oldu. Önemli olan süreçte engelleri aşmam. Evimizin satışı için yardımcı olursanız memnun oluruz" ifadelerini kullandı.

Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

Haluk Levent'ten alkışlanacak girişim

AHBAP'ın  kurucu başkanı Haluk Levent, Vatan'a Twitter'dan cevap verdi ve "Sana o evi sattırmayacağız! Biraz bekle abicim!" dedi. Şaban Vatan, birkaç saat sonra yaptığı paylaşımda evin satışının iptal olduğunu duyurdu.

AHBAP vasıtasıyla hayırsever iş insanları devrede

Vatan "Değerli büyüklerim ve dostlarımız az önce Haluk Levent abimiz beni aradı. Allah ondan ve her zaman destekçisi olan iş adamlarından razı olsun. Evimizi satmayacağız. Haluk Levent abi bize yardım edecek. 'Evi satmıyorsun gerekeni yapacağız hayırsever işadamlarıyla beraber' dedi" ifadelerini kullandı.

Ünlü rock şarkıcısı Haluk Levent, Şaban Vatan ile yaşadıklarını TRT Haber'e anlattı: