YSK, AK Parti'nin İstanbul seçim sonuçlarıyla ilgili itirazını karara bağlamıştı. Kurul, İstanbul Büyükşehir Belediye seçiminmin yenilenmesine, Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının iptaline karar vermişti. Bu durumda, İstanbul'daki 10 milyon 560 bin 963 seçmen, 31 bin 124 sandıkta 23 Haziran Pazar günü yeniden oy verecek. Oy kullanma işlemi 08:00 - 17:00 aatleri arası gerçekleşecek.

Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin.

Vatandaşlar, ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK'nin internet sitesinden, e-Devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek.

Oy pusulasında hangi parti ve isimler yer alacak ?

31 Seçimlerinin ardından 23 Haziran seçimlerinde 31 Mart seçimlerine aday gösteren bazı partiler adaylarını geri çekti. 23 Haziran seçimlerinde oy pusulasında yer alacak isimler : 

Millet İttifakı adayı  Ekrem İmamoğlu
Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım
Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar
Vatan Partisi adayı Mustafa İlker Yücel

Ayrıca pusulada 17 bağımsız aday yer alacak.

Sandığa giderken nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartınızı yanınızda bulundurun.

Sandığa giderken fotoğraf makinesi, cep telefonu gibi aletlerle gitmeyin. Zira oy kullanacağınız alana telefon vb. eşyalar alınmamaktadır. Seçmenlerin oy kullanmaya giderken yanlarında kimlik, ehliyet veya pasaportlarını götürmesi gerekiyor.

Oy pusulasını koyduğunuz zarfa dikkat!

Oyunuzu koyduğunuz zarfta Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu mührü, ilçe seçim kurulu mührü ve sandık kurulu mührü olması gerekiyor.

Oy pusulasında mührünüzü doğru yere basmaya dikkat edin. Oyunuz geçersiz sayılmasın!

Oyunuzun geçerli sayılması için "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması , işaret konulmaması, birleşik oy pusulalarının düzgün bir şekilde katlanıp zarfa koyulması gerekiyor.

Zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak. 

Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecek.

Birden fazla siyasi partiye veya bağımsız adaya ayrılan alana taşmış ''TERCİH'' veya ''EVET'' mührü basılan oy pusulaları geçersiz sayılacak

Bir siyasi parti alanına basılan mührün, alanları ayıran çizgili bölgeyi taşıp başka bir partiye ayrılan alana geçmiş olması halinde oy pusulası geçersiz sayılacak.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

Engelli seçmenler için seyyar sandık uygulaması

Engelİ ya da hastalığı doktor raporuyla saptanan seçmenler için de ‘seyyar sandık’ uygulaması geliyor. YSK, bu durumdaki seçmenler için özel seçmen listesi hazırlayacak, partilerin de bu listelere yönelik itiraz hakkı olabilecek

Oy kullandıktan sonra imza atmayı unutmayın

Seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adının bulunduğu yerin karşısına imza atacak.