Deneyimli gazeteci Fulya Öztürk, 22 yaşındaki Gamze'ye yaşıtlarıyla aynı hayatı yaşamasını sağladı. 5 yıl önce baş ve karın ağrısı şikayetleriyle hastaneye giden Gamze Kavak'a böbrek yetmezliği tanısı koyuldu. Haftanın 3 günü diyalize girerek yaşamını sürdüren genç kızın, bir an önce böbrek nakli olması gerektiği öğrenildi. 

Fulya Öztürk Gamze'ye umut oldu!

Anne Emine Akkavak'ın gönüllü olması üzerine yapılan tetkiklerde, donör olmak için uyumlu olan Emine Akkavak'ın kalp damarlarında tıkanıklık olması sebebiyle donörlüğe uygun görülmedi. İddialara göre, baba İsmail Kavak'ın da donörlüğe uygun olduğu ancak donör olmak istemediği için evi terk ettiği söylendi. 

Fulya Öztürk Gamze'ye umut oldu!

Gamze Akkavak ve ailesi, Müge Anlı‘ya konuk olmuş ve böbrek nakli için çare aramasının ardından Anlı, baba Kavak'ı da canlı yayına almıştı. Onca ısrarın üstüne donör olmayı kesinlikle reddeden İsmail Kavak'a tepkiler gittikçe büyümesine rağmen ikna olmamıştı. 

Fulya Öztürk Gamze'ye umut oldu!

Son çare olarak Fulya Öztürk ile Umudun Olsun programına katılan Gamze ve annesinin ardından canlı yayına baba Kavak da çağırıldı. 39 kiloya düşen genç kız 5 yılın ardından babasını ilk kez ekranlarda gördü ancak baba İsmail Kavak inadından vazgeçmedi. En sonunda gazeteci Öztürk'ün ısrarlarına dayanamayan Akkavak, donör olmayı kabul etti. 

Fulya Öztürk Gamze'ye umut oldu!

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Sabah saatlerinde böbrek nakli yapılan genç kızın doktoru ‘Gamze ve babasının sağlık durumu ise gayet iyi, başarılı bir ameliyat oldu’ açıklamasında bulundu.