Uzun süre beklenen FIFA 2020 oyununun çıkışı, sevenleri için hayal kırıklığı olmuştu. Oyunun, futbol takımlarının eski kadrolarıyla çıkış yapmasının ardından güncelleme gelse de, oyun içerisindeki hata ve eksiklikler oyuncuların canını sıkıyordu. Oyuncular, oyundaki güç dengesinin ayarlanmadığını, oyun modlarında pek çok hata olduğunu ve çok sevilen kariyer modunda yapay zeka hataları olduğunu belirterek isyan etti.

Aksilik üzerine aksilik: Kullanıcı verileri sızdırıldı

Oyundaki hataların üzerine bir darbe de e-spor turnuvasından geldi. EA Sports’un 3 milyon dolar ödüllü bireysel e-spor turnuvası FIFA 20 Global Series'e kayıtlar başladı, ancak kayıt sayfasındaki bir hatadan kaynaklı olarak kayıt yapan oyuncuların kişisel verileri sızdı.

Kayıt sayfasında bulunan bilgi girişi yapılan alanda, farklı bir oyuncunun verileri ekrana geliyor. Her oyuncu, kayıt olma ekranına geldiğinde farklı oyuncuların verilerini görüyor. Verilerde kullanıcıların e-posta adresi, ülkesi, doğum tarihi ve FIFA 20 kullanıcı kodu yer alıyor. 

Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor

Pek çok sitede aynı e-postayı kullanan kullanıcıların bilgileri, sızdırılan bilgiler yordamıyla rahatlıkla çalınabilir, kötü amaçlı kişi ve kurumların eline geçebilir.

EA Games açıklaması

EA Games'in Twitter'da yaptığı konuya ilişkin açıklamada, turnuva kayıt sayfasındaki hatayı fark eder fark etmez sayfayı pasif hale getirdiklerini ve bu konu hakkında çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Şirket, her ne kadar kullanıcıların olası bir güvenlik sorunu doğrultusunda [email protected] adresine bildirimde bulunabileceklerini söylese de, pek çok kullanıcı bu durumdan rahatsızlık duyduğunu yoğun bir tepkiyle dile getirdi.

Para cezası kesilecek

Türkiye'deki Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamındaki maddelere göre, EA Games'in, bilgileri sızdırılan kullanıcılara konuyla ilgili bilgi vermesi gerekiyor. Bilgi vermediği takdirde KVKK tarafından EA Sports'a para cezası kesilecek.