Habertürk TV’de yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programının sunucusu Didem Arslan, Twitter'da yaptığı duyuruyla Altın Kelebek Ödülleri aday adaylığından çıkarılmak istediğini söylemiş, kazananın çoktan belli olduğunu vurgulayarak bu "tiyatro"da yer almayacağını söyleyerek dikkat çekmişti. Ödülün son yıllarda adil olarak verilmediğini ifade eden Arslan, "Bu tiyatronun içinde yer almak istemem." ifadelerini kullanarak sosyal medya kullanıcıları tarafından takdir ve destek görmüştü.

Çekilen bir isim de Fatih Portakal

 FOX Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal da Didem Arslan gibi düşündüğünü bildirerek adaylıktan çekilmek istediğini Twitter hesabından duyurdu. 

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

"Oyununuzun bir parçası olmak istemiyorum"

Portakal, Twitter'da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Altın Kelebel aday adayı olduğumu öğrendim. Aday adaylığında yer alan ismimin çıkarılmasını istiyorum. Gerekçem, Didem Aslan’ın düşündüğü gibi sonucunun önceden belli olması. Yetkililer talebimi dikkate alırlar umarim. Oyununuzun parçası olmak istemiyorum."

"Dostlardan başkasına ihtiyacım olmadı, olmaz da"

Yaptığı paylaşımdan sonra sosyal medya kullanıcıları tarafından yoğun olarak eleştirilen Fatih Portakal, sonradan yaptığı açıklamada şunları yazdı: "Bu mecrada bazıları beni birilerinin, bir ideolojinin savunucusu gibi görmek istiyor. Büyük yanılgı; ne yandaşım ne candaş. Habercilik tarzım doğru bildiğim yolda işimi yapmak. Aklım ve vicdanım bana yetiyor. Dostlardan başka kimseye ihtiyacım olmadı, olmaz da."