Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2019 Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda sergiledikleri muazzam oyunla finale kadar gelmeyi başarmıştı. Finalde Sırbistan'ı konuk eden millilerin mücadelesine rağmen müsabaka Sırbistan'ın şampiyonluğu ile sonuçlanmıştı. Sonuca rağmen milliler, gösterdikleri takdire şayan mücadele ile gönülleri kazanmıştı.

46 yaşındaki Giovanni Guidetti'nin antrenörlüğünde büyük başarıya imza atan takımımız için sosyal medyada tebrik mesajları yağdı.

Demet Akalın'dan yersiz sorgu

Tebrik mesajı yazanlar arasında şarkıcı Demet Akalın da yer aldı. Akalın, paylaşımında millilerimizi tebrik ederken, takımın antrenörlüğünü yapan Giovanni Guidetti'nin vatandaşlığını eleştirdi. 

Akalın, yaptığı paylaşımda: "Koçumuz neden Türk değil? Kaybetmezdik. Yine de tebrikler kızlar." ifadelerini kullandı.

Akalın, Fatih Altaylı'yı da kızdırdı

Ünlü şarkıcı yaptığı paylaşımdan sonra sporseverlerin menziline girerek ağır eleştiri oklarının hedefi oldu. Sosyal medya kullanıcıları, Akalın'a cevaben: "Koç Guidetti'nin Ülkemize senden daha iyi hizmet ettiği ve senden saha iyi Türkçe konuştuğu kesin." diyerek tepki gösterdiler.

Tepki gösterenler arasında gazeteci ve yazar Fatih Altaylı da vardı. Altaylı ünlü sanatçıya öfkesine gizlemeyerek, “En son ne zaman voleybol maçına gittin?" diye sordu. Ardından şu ifadeleri kullandı: “Voleybol topunu ömründe gördün mü? 90 yaşındaki annem bile voleybolu senden daha iyi biliyor.“

Bu Altaylı'nın Akalın'ı ilk vuruşu değil

Geçtiğimiz günlerde İstanbul-İzmir otobanı vasıtasıyla yolculuk yapan Demet Akalın, Instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla yolcuğun 2 saat gibi bir sürede tamamlandığını iddia etmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

Altaylı ise yaptığı açıklamalarda İstanbul-İzmir arası yolculuğun 2 saatten fazla süreceğini söylemişti.

"Kızcağız sallamış biraz"

Altaylı açıklamasında Demet Akalın'ı hedef göstererek, “Bu otoyolun İstanbul-İzmir arasındaki mesafeyi süre olarak 3 saat 30 dakikaya düşürdüğü büyük bir yalan olabilir. Ancak yoldaki hız limitlerine uyarsanız bu mesafeyi bu sürede almanız imkân dahilinde değil. Hele hele şarkıcı Demet Akalın’ın söylediği gibi 2 saatte almak hiç mümkün değil. Açık söyleyeyim kurallara uymasanız bile 2 saatte alamazsınız bu yolu. Kızcağız sallamış biraz." diyerek ikili arasındaki gerginliğin ilk kıvılcımını çakmıştı.