Deprem sonrasında bütün GSM operatörlerinin telefonlara gönderdiği sinyal kesildi. Vatandaşlar saatlerce cep telefonlarından arama gerçekleştiremedi. Çıktığı Teke Tek programında isyan eden Fatih Altaylı, en gerektiği anda cep telefonlarının kullanılmaz hale gelmesine sebep olan GSM operatörlerine sert çıkışarak, "Eğer depremde bir halta yaramıyorsanız ne zaman yarayacaksınız?" dedi.

"Çıkın da bari bir açıklama yapın"

GSM operatörlerinin saatlerce inaktif durumda kalmasıyla birlikte, şebeke sorununun devam ettiği süre zarfında hiçbir şirketten resmi bir açıklama gelmedi. Fatih Altaylı bu durumu şu ifadelerle eleştirdi:

Telefon bize depremde lazım. Bununla geyik yapmak tamam güzel ama depremde de can için önemli. Eğer depremde bir halta yaramıyorsanız ne zaman yarayacaksınız? Çıkın bari bir satır açıklama yapın, yıllardır cebinden parasını aldığınız halkı da adam yerine koyun. Bunca insan eşine dostuna, çoluğuna çocuğuna ulaşamadı. Tam anlamıyla çuvalladınız, rezil oldunuz. "Teknolojide şöyleyiz, böyleyiz" dediniz, bir halt olmadığınız ortaya çıktı. Şu kadarcık bir sallantıda hepiniz karton evler gibi devrildiniz.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

 Twitter'da takdir gördü

Gazeteci Fatih Altaylı'nın GSM operatörlerine gösterdiği bu tepki, Twitter kullanıcıları tarafından büyük takdir gördü. Saatlerce sevdiklerinden haber alamayan onlarca vatandaş, Altaylı'ya hislerine tercüman olduğu gerekçesiyle teşekkür etti.