Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor

Yeni Ekonomi Programı kapsamında, Berat Albayrak'ın açıkladığı ekonomi paketi hakkında değerlendirmede bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gerileyen milli gelir ve işsizlik oranlarındaki kötü gidişatı vurgulayarak, "Damat çıkmış dengelenme başarılı oldu diyor." ifadelerini kullandı.

"Ekonominin nasıl dengelendiğini gördük, millette denge kalmadı"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın yorumları şu şekilde:

Bugün yeni dedikleri ekonomik programın ikincisini açıkladılar. Geçen yıl programın adına ‘dengelenme’ demişlerdi. Ekonominin nasıl dengelendiğini gördük. Önceki orta vadeli programlar yüzde 2,3 olacak dedikleri bu yılın büyümesini şimdi yüzde yarıma indirmişler. Milli gelir 9 yıl önceki milli gelirin bile altına inmiş. Millet aşından işinden olmuş, yılın ilk yarısında milli gelir yüzde 1,9 daralmış, işsizlik yıl içinde yüzde 15'lere dayanmış ve damat çıkmış dengelenme başarılı oldu diyor. Vatandaşta, çiftçide, memurda, emeklide, işçide denge bırakmadınız. Milletin dengesini alt üst ettiniz. Geçen defa ‘denge’, şimdi ‘değişim’ dediler.

"Ekonomide değişim için değiştirilmesi gereken kişi damattır"

Öztrak, partinin kişilere karşı bir garezi olmadığını belirterek, ekonomide değişimin başlaması için, ilk olarak değiştirilmesi gereken kişinin Berat Albayrak olduğunu söyledi. Türkiye ekonomisinin aile şirketi gibi yönetilemeyeceğine de dikkat çeken Öztrak, yönetimdeki bu görüntünün güvene zarar verdiğini açıkladı.

Konuşmasına devam eden Öztrak, şu ifadeleri kullandı:

IMF, yapılacaklar listesinde kamu maliyetinde milli gelire oran olarak yüzde 1,5'luk tasarruf istemişti, damadın programında bu talep fazlasıyla yerine getiriyorlar. Bu çerçevede bütçede cari harcamaları kısıyorlar, yatırımları kesiyorlar, transfer harcamalarını da düşürüyorlar. Peki, bunun milletimize maliyeti ne? Kaç kişi işinden olacak? Memleketin çeşitli yerlerindeki kaç proje duracak? Sosyal yardımlara ne olacak?