AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, termik santralların filtresiz çalışmasına olanak sağlayan yasaya Meclis'te onay verdikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenlemeyi veto etmesine önce teşekkür etti, sonra tweetini sildi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal

Hem 'evet' dedi, hem 'veto'yu alkışladı

Termik santralların filtresiz çalışması yasasına daha önce kabul oyu veren AK Partili Öçal, sildiği tweetinde şu ifadeleri kullanmıştı: Milletvekillerimizin çabalarını ve aziz milletimizin beklentilerini gözardı etmeyen Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, önce insan diyerek Afşin-Elbistan termik santrallerinin bacalarına filtre takılmasını erteleyen düzenlemeyi veto etti.

Erdoğan'a teşekkür yarışına girdiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Partili vekillerin kabul oyu verdiği yasayı veto etmesinin ardından AK Partili vekillerden teker teker teşekkür mesajları yağmıştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş vekili Ahmet Özdemir ve Maraş vekillerinden Mehmet Cihat Sezal de Erdoğan'ın veto kararını sevinçle karşılayıp teşekkür mesajı yayınlamıştı.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, filtresiz termik santrallere mevzuata uyum için 2.5 yıl daha süre veren torba yasanın 50. maddesini veto etmişti. Erdoğan'ın değişikliği veto ettiği, AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından duyurulmuştu. Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Termik santrallere birkaç sene daha süre tanınmasını içeren yasa teklifi Cumhurbaşkanımız tarafından veto edilmiştir" demişti. Kamuoyunda büyük tepki çeken yasa tasarısı AK Parti ve MHP'nin oylarıyla kabul edilmişti.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim