İktidar partisi AKP lehine yayınlar yapan A Haber'in provokatif söylemleriyle tanınan sunucusu Erkan Tan hakkında, Basın Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Tan, geçtiğimiz günlerde resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ebedi istirahatgâhında ziyaret edip Anıtkabir defterini imzalamasının ardından ekranda hedef almış, "Aynı hareketi başka birisi yapsa. Mesela Ahmet Kaymaz gidip Anıtkabir'de İBB Başkanı diye imza atsa ne olur? Dolandırıcı olur. Ya adam evrakta sahtecilik yapıyor be, daha değilsin ki Ekremciğim sen, daha başkan olmadın oğlum" diye seslenmişti. 

Erkan Tan'ın milyonlar önünde ortaya koyduğu bu tavır kitlelerin tepkisini çekmiş, daha önce verdiği bir röportajda reyting için kışkırtıcı ifadeler kullanmak gerektiğini, insanları ayrıştırmak gerektiğini ifade eden Erkan Tan hakkında sosyal medya üzerinden binlerce eleştiri mesajı paylaşılmıştı. 

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

Tan'ın İmamoğlu'nu hedef alan ve aşağılayıcı nitelikte ifadelerinin ardından Ankara Barosu avukatlarından Ömer Ediz Yoraz Twitter hesabından şahıs hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını, bununla yetinmeyip bir de akli denge tespiti yapılmasını isteyeceklerini duyurmuştu.  

Bugün www.neohaber.net'e konuşan Ömer Ediz Yoraz, Ankara Basın Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Yoraz, yaşanan süreci şu cümlerle aktardı: "Erkan Tan'ın ekranda kullandığı ifadeler üzerine harekete geçtik. Söylediklerini 'Kamu görevlisine hakaret' çerçevesinde değerlendirdik. Ankara'da Basın Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Akli dengesinin yerinde olup olmadığına yönelik de ayrı bir talebimiz oldu. Bir gelişme olduğu takdirde kamuoyu ile paylaşacağız" 

ÖZEL HABER: NİLAY KAMU 

Avukat Ömer Ediz Yoraz