Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili bir yazı yazdı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemal Kaşıkçı için yazı yazdı

Suudi Arabistan hükümetine muhalifliğiyle tanınan Kaşıkçı ABD'de yaşıyordu. Erdoğan, Kaşıkçı'nın çalıştığı Washington Post gazetesi için bir yazı kaleme aldı. Yazısında, Cemal Kaşıkçı için adaletin sağlanacağını belirtti.

"Adalet uluslararası mahkemeler eliyle tecelli edecek"

Erdoğan, "Adaletin ancak uluslararası mahkemeler eliyle tecelli edeceğine inanıyoruz" dedi. Sürecin şeffaf olmayan, kapalı kapılar ardında yürütülmesi sanıkların gayri resmi olarak serbest bırakılması iddialarının toplumun beklentilerini boşa çıkardığını ve Suudi Arabistan'ın imajını olumsuz etkilediğini belirtti. Erdoğan, "Suudi Arabistan'ın müttefiki ve dostu olarak bunu istemeyiz" dedi.

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

"Cemal'in ailesine borcumuzdur"

"Türkiye olarak Kaşıkçı cinayetinin aydınlatılması çabalarını sürdürmeye söz veriyoruz" diyen Erdoğan, böyle bir suçun bir daha hiçbir yerde işlenmemesinin, hem Türkiye'nin hem de insanlığın çıkarına olduğunu belirtti. Bunu sağlamak için de suçluların cezalandırılmasını sağlamak gerektiğini aktardı. "Bu Cemal'in ailesine borcumuzdur" dedi.