Cumhurbaşkanlığı tarafından 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda organize edilen etkinlik vatandaşların yoğun katılımıyla başladı. Etkinlikte şehitlerin isimleri tek tek okundu, bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. 


Cumhurbaşkanlığı tarafından 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü nedeniyle düzenlenen anma etkinliği başladı. Hain darbe girişiminin 3'üncü yıl dönümünde simge noktalardan biri olan Atatürk Havalimanı'nda organize edilen etkinliğe vatandaşlar akın etti.


Vatandaşların ellerindeki Türk Bayraklarıyla etkinlik alanını kırmızı beyaza bürüdüğü programda Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra 15 Temmuz şehitlerinin fotoğrafları dev ekrana yansıtıldı ve isimleri tek tek okundu. Program sırasında bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'na geldi.

Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor

AK Parti'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıldönümü dolayısıyla Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen törende katılmak üzere havalimanına geldi. 

Erdoğan'ı karşılayanlar arasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da yer aldı. İmamoğlu, 23 Haziran İBB seçimleri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilk defa aynı karede yer aldı.

KULÜP BAŞKANLARI DA ERDOĞAN'I KARŞILADI

Fenerbahçe, Trabzon ve Beşiktaş kulüp başkanları Ali Koç, Ahmet Ağaoğlu ve Fikret Orman'da Erdoğan'ı karşılayanlar arasında yer aldı. 

Törenin açılış konuşmasını yapan Erdoğan, Türkiye Şehitler Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'nın kuruluşunun resmen tamamlandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından hazırlıkları yürütülen Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’nın kuruluşu resmen tamamlanmıştır. Çünkü bunun çok istismarı yapılıyor. Onun için istedik ki Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ile bu devletin teminatı altında olsun. Bu vakfımız aracılığı ile şehit yakınlarımıza ve gazilerimize verdiğimiz hizmetleri daha iyi yürüteceğimize inanıyorum.”

Erdoğan, S-400'ler ile ilgili, "Nisan 2020'de tamamı yerlerine yerleştirilmiş olacak" dedi.