Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "8 yıldır ev sahipliği yaptığımız Suriyeli sığınmacılar için 40 milyar dolar harcama yaptık" dedi. "Suriyeli mülteciler için güvenli bölge oluşturulmaması halinde kapıları açmamız gerekecek" dedi.

"Avrupa Birliği sözünü tutmadı"

Suriyelilerin gönderilmesi fikrine karşı olduğunu ifade eden Erdoğan, Suriyeli mülteciler için 8 yılda 40 milyar dolar harcama yapıldığını belirtti. Avrupa Birliği'nin Suriye'ye yardım konusunda verdiği sözleri tutmadığını, 3 milyar euroluk bir yardım yaptıklarını belirtti. 

"Bu yükü sadece biz mi çekeceğiz?

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD Başkanı Trump ve Almanya Başbakanı Merkel ile güvenli bölge kurulmasının konuşulduğunu, bu teklife olumlu yanıt beklediğini belirtti. Söz konusu ülkelerin desteğiyle Suriye'deki belirlenen alanda güvenli bölge kurulması gerektiğini, burada insanca yaşam imkanı sağlayan konutlar yapılmasını önerdi. Ülkedeki 4 milyona yaklaşan Suriyeli nüfusuna Afganistan göçmenlerinin eklendiğini, bunlara ek olarak İdlib tehdidiyle karşı karşıya kalındığını aktardı. 

"Destek olmazsa kapıları açarız"

Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu! Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu!

Durumun farklı yönlere gittiğini belirten Erdoğan, güvenli bölge kurulmaması halinde kapıların açılacağını söyledi. "Destek vermeyecekseniz kusura bakmayın, bir yere kadar katlanıyoruz. Bu yükü sadece biz mi çekeceğiz? Siz de bakın bakalım nasıl taşınırmış. Dünyadan olması gereken desteği alamadık. Güvenli bölge açılmazsa kapıları açacağız" dedi.