AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 zirvesine katılmak üzere Japonya'ya hareket etmeden önce  Ankara Esenboğa Havaalanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Rusya'dan alınacak S-400 hava savunma sistemine karşı ABD uygulayabileceği ekonomik yaptırımlara ilişkin "S-400 işinin bittiğini, artık işin teslim süreci içerisinde olduğunu ifade ettik. Trump'la yaptığım görüşmede doğrusu bu izlenimi almadım" dedi.

Erdoğan, seçim öncesi Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın TRT'ye röportaj vermesiyle ilgili sorulan soruya ilişkin, "Osman Öcalan'ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyordum. Ancak TRT Kürdi'ye müracaat yapmışsa bunu da TRT'deki arkadaşlarım bilirler. Bu konuda arkadaşlarıma güveniyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"G-20 dünya ekonomisinin yaklaşık yüzde 85'i, dünya ticaretinin yüzde 75'ini teşkil ediyor. Kaynak verimliliği ve deniz plastik çöpleri başlıkları G-20'nin bu seneki ajandasına yeni çalışma alanları olarak dahil edildi. Küresel Ekonomik İşbirliği'nde alınan kararlar tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. Biz de ülke olarak G-20'deki tartışmalarına başından beri aktif bir şekilde katılıyoruz. Dünya ekonomisindeki temel risklerin bertaraf edilmesine ilişkin atacağımız adımların teşkil edilmesine çalışacağız.

"S-400 işinin bittiğini, artık işin teslim süreci içerisinde olduğunu ifade ettik"

"S-400'le ilgili bugüne kadar birçok kez gerek şahsım gerek ilgili arkadaşlarım Dışişleri, Savunma Bakanlığı bu konuda işin bittiğini, artık işin teslim süreci içerisinde olduğunu ifade ettik. Nedense bizim söylediklerimize pek inanılmıyor, bizim dışımızda söylenenler itibar görüyor. Şunu unutmayın Türkiye bir NATO ülkesidir. Amerika da bir NATO ülkesidir. NATO ülkeleri birbirine yaptırım uygulamaya başladıysa doğrusu bunu bilmiyorum. Amerika ile ortaklığımız bir stratejik ortaklık çerçevesinde yürütülmektedir. Sayın Trump'la yaptığım görüşmede doğrusu bu izlenimi almadım. Alt kademede birileri konuşuyor. Japonya'da bu konuyu tekrar ele alma fırsatımız olacak. B planı, C planı diyerek doğmamış çocuğa don biçme yoluna gitmeyelim. O bizde saklı kalsın, adeta çeyiz sandığındaki gibi. Zamanı gelince meydana çıkarırız.

"Osman Öcalan'ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum"

"Doğrusu ben Osman Öcalan'ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum. Ancak TRT Kürdi'ye müracaat yapmışsa bunu da TRT'deki arkadaşlarım bilirler. Bu konuda arkadaşlarıma güveniyorum. TRT Kürdi'yi kurarken kimse bize 'Niye kurdunuz' demedi. TRT Kürdi'deki arkadaşlarımız hassasiyetleri göz önünde bulundurarak adımları atarlar ve buna göre de adımlarını atmışlardır.

"Parlamenter sistemi denedik; çok bedeller ödedik, aynı bedelleri ödemek istemiyoruz"

"Sayın Kılıçdaroğlu kendi söylüyor, kendi dinliyor. Yeni yönetim sistemine parlamento kararıyla mı girdik, yoksa AK Parti kendi verdiği kararla mı girdi, yoksa millete mi gittik. Bunun kararını milletimiz vermedi mi? Millet kararını verdi ve bu iş bitmiştir. Şu anda 1 yılı geride bıraktık. Eksisiyle, artısıyla her şey ortaya çıkıyor. Bundan sonraki süreçte nerelerde aksama varsa giderilerek yolumuza gideriz. Akşam yat, sabah kalk, referandum. Dünyanın hiçbir yerinde böyle durum yok. Parlamenter sistemi denedik bizi nerelere getirdiğini biliyorsunuz. Çok bedeller ödedik, aynı bedeller ödemek istemiyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu ifadesiyle hareket edecek diyoruz. Yolumuza aynı kararlılıkla devam ediyoruz.

“Türkiye’de hangi kurum, hangi şartlar altında çalışacak bu yasalarla bellidir” 


Teröristbaşı Abdullah Öcalan’a bir akademisyenin yaptığı ziyarete ilişkin soruya cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’de hangi kurum, hangi şartlar altında çalışacak bu yasalarla bellidir. Cezaevinde yatanlara hangi kurum ziyaret için müsaade eder, hangi şartlar altında müsaade eder bellidir. Hangi kurum bu, Adalet Bakanlığıdır. Müracaat yapılmıştır, bunun üzerine böyle bir adım atılmıştır. Bununla ilgili olarak bakanlığımız, hatta daha da ileriye gidiyorum MİT bu çalışmaları yaparken kime, nasıl izin vereceğini yasalara kayıtlı olarak bu adımları atar ve ona göre değerlendirmesini yapar. Onun için kalkıp ‘muhalefetten şöyle böyle ses geliyor’ buna bakmaz. Bakanlık bununla ilgili adımı atmıştır. Bununla birlikte bu kararı vermiştir” ifadelerini kullandı. 

“Sayın Trump ile yaptığım görüşmelerde bu izlenimleri almadım” 


Amerika ile yaşanan S-400 gerginliğine ilişkin sorulan soruya cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “S-400 ile ilgili bugüne kadar birçok kez gerek şahsım gerek ilgili arkadaşlarım işin bittiğini, işin teslim süreci içinde olduğunu ifade ettik. Nedense bizim söylediklerimize inanılmıyor, bizim dışımızda söylenenler itibar görüyor. Türkiye bir NATO ülkesidir. Amerika’da bir NATO ülkesidir. NATO ülkeleri birbirlerine yaptırım uygulamaya başladıysa doğrusu bunu bilmiyorum. Bizim Amerika ile münasebetlerimiz stratejik ortaklık çerçevesinde yürümektedir. Bugüne kadar Sayın Trump ile yaptığım görüşmelerde bu izlenimleri almadım. Alt kademelerde birileri bunları dillendiriyor. Bu seyahatte Sayın Trump ile bu konuyu ela alma fırsatımız olacak. Ancak B planı, C planı böyle daha doğmamış çocuğa don biçme yoluna gitmeyelim, o bizde saklı kalsın, adeta çeyiz sandığında kalsın, zamanı gelince onu meydana çıkartırız” diye konuştu.