AK Parti Sivas İl Teşkilatı'nın organize ettiği yemek programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni parti iddialarına yönelik mesaj verdi.

"Bunlar kalede gedik açmak istiyor"

Erdoğan, yeni parti kurma çalışmalarıyla ilgili olarak isim vermeden Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ı eleştirdi. Yeni parti kurmak için çalışmalarını sürdüren eski parti üyelerini, kalede gedik açmak isteyen kişiler olarak tanımlayan Erdoğan, "Siyasi hırsları, ihtirasları uğruna AK Parti'ye zarar vermek isteyenlerin sonu hep hüsran olmuştur. Bunların hepsi birer projedir" diye konuştu.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

"Hepsinin sonları hüsran olmuştur"

Erdoğan'ın Sivas'ta yaptığı konuşmada konuyla ilgili kısım şu şekilde:

"AK Parti kalesinde gedik açmak isteyen eski üyelerimiz çıktı ama hepsi de saman alevi gibi kısa sürede unutulup gitti. Siyasi hırsları, ihtirasları uğruna AK Parti'ye zarar vermek isteyenlerin sonu hep hüsran olmuştur. Bunların hepsi birer projedir.

"Kibir ve gurur bizim semtimize uğramaz"

Milletimiz her türlü tuzağı sandıkta bozmuştur. Biz başkalarına değil kendimize bakacak kendi işimize yoğunlaşacağız. Bizim siyasetimizde yarış hayır için yapılır. Milletle inatlaşmak diye bir anlayış söz konusu değildir. Hiçbir zaman kibir, gurur bunu semtinize uğratmayın."