2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Demokrasiyi güçlendirmek için yeni reform hazırlıkları içindeyiz" dedi.

"YARGI REFORMU HAZIRLIĞINDAYIZ"

Temel kanunlarda yenilik, yargı mensuplarının özlük haklarının iyileştirilmesi, istinaf mahkemelerinin kurulması gibi pek çok gelişmenin yaşandığını ifade eden Erdoğan, "Demokrasiyi güçlendirmek adına adalet beklentisine en yüksek cevabı vermek için yeni reform hazırlığı içindeyiz" dedi. 3 ay önce yayınlanan Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin ifade özgürlüğü, savunma hakkı, adalete erişim konularında reform sağlayacağını ifade etti. Dinamik reform sürecinin önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğine değindi. 

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

"HUKUK EĞİTİMİNİN NİTELİĞİ YÜKSELTİLECEK"

Yargı süreçlerinin sadeleştirileceğini, önleyici hukukun sistemimize kazandırılacağını belirtti. "Hukukun üstünlüğünün, bireylerin hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması gerektiğini görüyoruz. Hukuk eğitiminin niteliğinin yükseltilmesi stratejimizin en önemli maddesidir" dedi.

"KANUN BAŞKADIR, HUKUK BAŞKADIR, ADALET BAŞKADIR"

Avrupa Birliği ülkelerinn hukuk konusundaki ayrımcı tutumunu eleştiren Erdoğan, "Kanun başkadır, hukuk başkadır, adalet başkadır" diyerek, adaletsizliklerin son bulacağı güne kadar Türkiye olarak adalet mücadelesinin sürdürüleceğini, adaletin hak ettiği yere ulaştırılacağını ifade etti. Ülkenin kuvvetler ayrılığına ve demokrasi anlayışına daima bağlı kaldığının altını çizdi. 

AÇILIŞA KATILMAYAN BAROLARA TEPKİ

17 baronun açılışın yapıldığı mekan sebebiyle açılış törenine katılmadığına değinen Erdoğan, söz konusu barolara tepki gösterdi. "Bu mekan milletin evi. Devletin tüm kurumları bu mekanı kullanma hakkına sahiptir. Halbuki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, milletimizin tüm kurumlarımızın evidir" dedi.