Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba hakkında, 2017'de katıldığı bir programda Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddiası ile 4 yıl hapis istemi ile dava açılmıştı. Akbaba'nın ilk duruşması 7 Kasım 2019 Perşembe günü saat 10.00'da Ankara Adliyesi'nde başlayacak.

Sosyal medyadan çığ gibi destek

Şehit annesine dava açılması sonrası çok sayıda vatandaş duruma tepki göstermişti. İlk duruşma öncesinde Pakize Akbaba'ya sosyal medyada destek çığ gibi büyüdü. Çok sayıda vatandaş #PakizeAnneTürkiyedir başlığı ile paylaşımda bulunarak Akbaba'ya destek oldu.

"4 yıl hapsim isteniyor"

Pakize Akbaba ise sosyal medya hesabından şunları yazdı: 2017 yılında davet edildiğim bir toplantıda yaptığım bu konuşma nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaretten 4 yıl hapis istemiyle hakkımda dava açıldı. Perşembe günü Ankara Adliyesi'nde davam başlıyor. Yaşananları yüce Türk milletinin vicdanına havale ediyorum.

İşte o video:

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Sosyal medyada #PakizeAnneTürkiyedir etiketine yazılan yorumlardan bazıları:

Ne olmuştu?

Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba'ya, 5 Aralık 2017 tarihinde Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması'nda yaptığı konuşması nedeni ile 'Cumhurbaşkanına hakaretten' soruşturma açıldığı ortaya çıktı. Bu durumu değerlendiren Pakize Alp Akbaba, "Benim davam, siyasetçilere açılan gözdağı verme davalarına benzemez" dedi.

"Avukatlar beni değil Türkiye'yi savunacak"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP programında yaptığı konuşma yüzünden hakkında soruşturma açılan Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba ile görüştüğünü duyurdu. Yarkadaş, Akbaba'nın "Davaya girecek olan avukatlar beni değil, Türkiye'yi savunacak, benim değil Türkiye'nin avukatı olacaklar" dediğini aktardı. Pakize Alp Akbaba'nın moralinin gayet yerinde olduğunu belirten Yarkadaş, çok sayıda avukatın da Akbaba ile görüştüğünü söyledi.

"Pakize Ana yalnız değilsin"

Konuyla ilgili konuşan Barış Yarkadaş "Hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla dava açılan Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba'yla konuştum. Morali gayet yerinde... Pakize Ana, 'Ben Türkiye gerçekleri duysun diye konuştum. Konuşmamı duyanlar olmuş, hepsini kağıda döküp dava açmışlar' dedi gülerek. Bir evladını şehit verdiğini, üç torununu ise yakın zamanda askere göndereceğini belirten Pakize Ana, 'Benim davam, siyasetçilere açılan gözdağı verme davalarına benzemez. Mahkemede de aynı şeyleri söyleyeceğim' ifadesini kullandı. Akbaba'yı çok sayıda avukat aramış bu sabah. Pakize Ana, 'Davaya girecek olan avukatlar beni değil, Türkiye'yi savunacak, benim değil Türkiye'nin avukatı olacaklar. Yalnız değilim. Sizin gençlerin sanal alem dediğiniz yerde de herkes destek veriyormuş, sağ olsunlar' diye konuştu. Evet Pakize Ana, yalnız değilsin..." diye konuştu.

Pakize Akbaba ne demişti?

Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba, 5 Aralık 2017 tarihinde CHP tarafından düzenlenen Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması’nda kürsüden yaptığı konuşmada, "Herkes haddini bilsin. Şimdi PKK bitti, FETÖ çıktı piyasaya. FETÖ Meclis’tedir önce Meclis'i temizle Meclis'i. Ben şehit verdim, saçımı süpürge ettim. Hepsi Atatürkçü, vatanını, milletini seven çocuklar yetiştirdim. Çocuklarımdan birisini askere yolladık. Ne yazık ki, hain bir kurşunla şehit oldu. 'Analar ağlamayacak' dediler... Niçin şehit geliyor? Gücünüz yetmiyorsa bırakın o görevi" demiş ve iktidarın PKK ve FETÖ mücadelesini sert sözlerle eleştirmişti. Savcılığın toplamda 12 dakika süren konuşmanın hangi bölüme ile ilgili 'Cumhurbaşkanına hakaretten' işlem başlattığı ise henüz öğrenilemedi.