Erbil saldırısının azmettiricisi olduğu belirlenen PKK'lı terörist Erdoğan Ünal, MİT ve TSK'nın ortak operasyonuyla etkisiz hale getirildi. PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden olan Ünal'a yönelik operasyonun 24 Temmuz'da Kandil'de gerçekleştiği öğrenildi.

Erbil saldırısının azmettiricisi olan Erdoğan Ünal, MİT ve TSK'nın ortak operasyonuyla Kandil'de etkisiz hale getirildi. 
Terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen bu türden operasyonlar, PKK’nın zaman içinde oluşturduğu ve kurumsallaştırdığı birimleri deşifre ederken, bir yandan da üst düzey yöneticileri etkisizleştirilerek işlevselliklerini zayıflatıyor. Bu yönüyle gerçekleştirilen operasyonlarla, PKK'nın istihbarat yapısına büyük darbe indirildi. PKK istihbarat birimi NLP’nin faaliyet ve metodları örgüt içinde gizli tuttuğu, gelir gider yapısının tartışma konusu edilmediği ve ajan olduğundan şüphelenilen PKK mensupları ve sivil halktan kişilere yönelik sert sorgu yöntemleri uygulandığı, bu yönüyle örgütten kaçıp teslim olan PKK’lıların ifadelerine, “gestapo tarzı bir yapılanma” olarak yansıdığı öğrenildi. 
Erbil saldırısının azmettiricisi olan Erdoğan Ünal'a yönelik yapılan operasyonun Türk sınırından yüzlerce kilometre içeride bulunduğu bildirildi. Ayrıca, anlık üretilen istihbaratın operasyona dönüştürülmesinin dünya standartlarının üzerinde olduğu da aktarıldı. 

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

PKK ile 1990 yılında tanıştı 


PKK İstihbarat Konsey üyesi Erdoğan Ünal'ın, örgütle 1990'lı yıllarda tanıştığı, yirmili yaşlarda PKK adına muhtelif sokak eylemlerine (molotoflama vs.) katıldığı, bundan dolayı 1994-1998 yılları arasında cezaevinde yattığı, cezaevinden çıktıktan sonra dağ kadrosuna katılmak için yurt dışına çıktığı ve zamanla PKK içinde yükseldiği öğrenildi. 

Kandil'de gerçekleştirilen ikinci operasyon 


'Doğan Nurhak' kod adlı Erdoğan Ünal'a yönelik operasyon, MİT ve TSK tarafından 24 Temmuz 2019'da PKK Ana Karargahı'nın bulunduğu Kandil Bölgesi'nde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen bu operasyon, Kandil bölgesinde üst düzey PKK'lının etkisiz hale getirildiği ikinci operasyon oldu. Daha önce, PKK Başkanlık Konsey üyesi 'Halmat Diyar' kod adlı Garip Muhammed'e yönelik operasyon Kandil bölgesinde gerçekleştirilmişti.