Hatay İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve ailesinin içinde bulunduğu otomobil, süt tankeriyle çarpıştı. Kazada Karabörk, 2 kızı ve damadı yaralanırken, eşi hayatını kaybetti.

İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, eşi, iki kızı ve damadının bulunduğu otomobil, Bor ilçesi TOKİ Kavşağı'nda süt tankeriyle çarpıştı. Kazada Emniyet Müdürü Karabörk, iki kızı ve damadı yaralı olarak kurtulurken, eşi Zuhal Karabörk olay yerinde hayatını kaybetti.

Niğde Valisi hastaneye geldi

Yaralılar Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, hastaneye gelerek yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı. 

Kaza yerinde incelemeler devam ediyor.

Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor

Kamil Karabörk kimdir?

1966 yılında Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde doğdu. 1989 yılında Polis Akademisi'nden mezun olarak Komiser Yardımcısı rütbesi ile Emniyet Teşkilatı'nda göreve başladı. 
Değişik rütbelerde farklı illerde görev yaptıktan sonra, 2012 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi ederek Teftiş Kurulu Başkanlığına atandı.

07.01.2014 tarihli kararname ile Erzurum İl Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi. 25.10.2016 tarihli kararname ile Hatay İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştır. Kamil Karabörk evli ve iki kız babasıdır.

Karabörk darbecilere meydan okumuştu: Sizin köpeklerin emrine girmem!

Hatırlanacağı üzere Anadolu'nun dört bir yanında olduğu gibi o gece Erzurum'da da devlet-ordu el ele verdi. Erzurum'da halk, belediye başkanlığı, valilik, emniyet müdürlüğü ve asker işbirliği yaptı.

Kentin merkezindeki 9. Kolordu Komutanlığı'ndan dönemin komutanı Korgeneral Şeref Öngay'ın emriyle herhangi bir asker dışarı çıkmadı. Kolordu Komutanlığı'nda karartma uygulanarak, olası gerilimin önüne geçildi.

Darbe girişiminin ilk saatlerinde Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk'ü Genelkurmay'dan arayan bir darbeci, ''Türk Silahlı Kuvvetleri olarak yönetime el koyduk. Hemen emrimize girin'' dedi.

Kanunsuz emre uymayan Erzurum İl Emniyet Müdürü, ''Ben sizin gibi köpeklerin emrine girmem yüreğiniz yetiyorsa gelin beni teslim alın. Bakın alnınızın ortasından kurşun nasıl yiyeceksiniz'' yanıtını verdi.