Tüm Türkiye'nin ağladığı Emine Bulut cinayetinin sorumlusu Fedai Baran, Bolu'daki F Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na nakledildi. Eski eşini 10 yaşındaki kızının önünde öldüren Fedai Baran hakkında ağırlaştırılmış müebbet kararı verilmişti. 

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

KATİLİN WHATSAPP KAYITLARI İNCELENDİ

Öte yandan, Baran'ın haksız tahrik indiriminden faydalanmak için maktul Emine Bulut'a iftira attığı, bunun Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesinde delillerle sabit olduğu öğrenildi. Cinayeti önceden tasarlayan katilin WhatsApp kayıtlarının incelendiği, çocuğuyla görüştürülmediği iddialarının yalan olduğu ortaya çıktı. Başsavcılık, bu bilgi dahilinde hareket edilmesi gerektiğini belirterek bir indirim yapılmamasını talep etti. 

İFTİRA ATARAK CEZADA İNDİRİM ALMAK İSTEDİ

WhatsApp kayıtlarında, çocuğuyla görüştürülmediğini iddia eden Baran'ın, 20 Ağustos'ta kızını gördüğü ortaya çıktı. Ayrıca Emine Bulut'un WhatsApp'tan Baran'a başkasıyla evleneceğini yazdığı ortaya çıktı. Olay günü görgü tanıklarının ifadelerinden, katilin saldırgan tavırlar sergilediği, Emine Bulut'un ise onu sakinleştirmek için çabaladığı öğrenildi. Bu çıkarımlarla, katilin "Bana hakaret ettiği için öfkelendim" savunmasının yalan olduğunu belirten savcı, bunun "haksız tahrik indirimi"nden faydalanmak için yapıldığını söyledi.

TASARLAYARAK VE CANAVARCA HİSLE ÖLDÜRDÜ, İNDİRİME YER YOK

Katilin cinayeti "tasarlayarak ve canavarca hisle" gerçekleştirdiğini vurgulayan savcı, Baran'ın daha önce Bulut'a hakaret ettiğini, bu nedenle hakkında dava bulunduğunu belirtti. Bu sebeple sanık hakkında herhangi bir indirime yer olmadığını ifade etti.