İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in konuğu olarak İzmir Enternasyonel Fuarı'nın açılışına katıldı. İBB Başkanı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezası hakkında değerlendirmede bulundu.

İmamoğlu'nun, Canan Kaftancıoğlu'nun hapis cezasıyla ilgili açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

-Türkiye'nin hukuk yoluyla gündem yaratarak insanları suçlayarak yargılayarak insanları kutuplaştırmak gibi bir yönteme ihtiyacı yok.

"Canan Hanım'a destek olacağım"

-Sabah da bu uyarımı yapmıştım. Elbette ki karar üzücüdür, can sıkıdır. Kaftancıoğlu, Türkiye'nin kurucu partisinin ve en büyük kentinin il başkanıdır.

-Bu hukuksuzluğun üst mahkemelerde giderileceğine inanıyorum. En doğru kararı vereceklerine düşünüyorum. Canan Hanım'a sonuna kadar destek olacağım.

Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor

"İstanbul ve İzmir güzel işler yapacak"

İzmir Enternasyonel Fuarı'nın açılışı için İzmir'de bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul-İzmir birlekteliğinin çok güzel bir enerjisinin olduğunu belirterek, kolektif ruhla çok güzel işler yapacaklarını söyledi.

"İsrafı topluma anlatacağız"

Yenikapı'da sergilenen 'israf araçları' ile ilgili açıklamalarda da bulunan İmamoğlu, "Biz israfı topluma anlatmak istiyoruz, boyutunu hissetirmek istiyoruz. Yaptığımız, boşvermişlik ve bunun karşılığında ne kadar toplum ve kamu gelirinin harcandığının bir göstergesi.

Bunu toplum görsün istiyoruz. Başka örnekleri de ortaya koyacağız. Bu siyasi bir mesele değil. Burada bizi ilk alkışlaması gereken hükümetin üyeleri" diye konuştu.