Geçtiğimiz gün 5 yaşındaki Eymen Sadık Durak, evliliğini bitiren annesi Mine Durak'ın erkek arkadaşı tarafından dövülerek öldürülmüştü. Küçük çocuğun cansız bedeni Gökdere Mahallesi'ndeki eski bir tandırın içinde bulunmuştu.

Olaydan sonra anne Mine Durak, erkek arkadaşı Serkan Elçetin ve kardeşi Erkan Elçetin tutuklanmıştı.

Zanlıların emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen anne Mine Durak ve erkek arkadaşı Serkan Elçetin çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, Erkan Elçetin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

CESEDİ 2 GÜN ARABADA GEZDİRMİŞLER

Mine Durak, verdiği ifadede olayın 18 Ağustos'ta Çeşme'den İzmir'e dönüş esnasında meydana geldiğini söyledi. İfadeye göre, Mine Durak, tuvalet ihtiyacını gidermek adına otomobilden ayrıldığı esnada otomobilden bağrışma sesleri geldiğini, döndüğünde ise oğlunun hareketsiz bir şekilde yattığını gördü. 

Oğlunun öldüğünü anladığını ifade eden Durak, "Olayın nasıl olduğunu sordum. Susması için ağzını kapattığını, kapatır kapatmaz bu hale geldiğini söyledi." diyerek küçük çocuğunun cesedinin 2 gün boyunca araçta tutulduğunu, erkek arkadaşıyla beraber cesedi koymak üzere bir yer aradıklarını da itiraf etti. 

Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?

İddiaya göre, Durak, erkek arkadaşının tehditleri nedeniyle olayı emniyete bildirmedi.

Serkan Elçetin, ifadesinde susma hakkını kullanırken kardeşi Erkan Elçetin, olayla ilgisi olmadığını ve diğer zanlılara günlük kiralık ev bulduğunu, Durak'ın olayı aktarmasıyla da durumu emniyete bildirdiğini söylediği öğrenildi.