Koronavirüs salgınıyla beraber düğün organizasyonlarına da ara verilmişti... Uzmanlara göre normalleşme süreciyle beraber düğünlerde patlama yaşanacak. Bu yıl 750 bin düğünün yapılmasını beklediklerini söyleyen sektör temsilcileri, gelinlikçiden mobilyacıya, kuyumcudan çiçekçiye kadar her esnafın bu hareketlilikten etkilendiğini söyledi. Hem mekânlarda hem de eşyalardaki yüksek fiyat artışı ise evlenecek çiftleri düşündürüyor.

SATIŞLAR YÜZDE 30 ARTTI

Yasakların kalkmasıyla geçen hafta belediyelerin nikâh salonlarında oluşan evlilik sıraları kendisini e-ticaret ve mağazalarda da gösterdi. E-ticarette küçük ev aletleri ve mobilya satışlarında yüzde 30 artış yaşandı. AVM’lerin cumartesi günleri açılması ile birlikte uzun süredir satış yapamayan züccaciyeciler de çeyiz seti satışlarının katlandığını söyledi. Kuaförlerden çiçekçilere kadar çok sayıda dükkânın haftasonu hareketliliğinin pandemi öncesine yaklaştığını belirten sektör temsilcileri kasım ayına kadar düğünlerin büyük bir ekonomik hareketlilik yaratacağını ancak pandemi öncesine göre düğün yapmanın maliyetinin yüzde 30-40 arttığını belirtiyor.

ASIL YOĞUNLUK TEMMUZDA

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

15 Haziran’a kadar sınırlı sayıda ve ikramsız yapılacak düğünler, 15 Haziran-1 Temmuz arasında yemekli yapılabilecek. 1 Temmuz sonrasında ise nişan ve kına gibi organizasyonlar da serbest olacak. Sektör temsilcilerine göre piyasanın en yoğun günleri de 1 Temmuz sonrasında yaşanacak.

750 BİN DÜĞÜN YAPILACAK

Bu yaz Türkiye’de 750 bin düğün yapılmasını beklediklerini söyleyen Dugun.com’un kurucusu Emek Kırbıyık, “Her yıl evlenen 600 bin çiftten 500 bini düğün yapıyor. Geçen yıl yaklaşık 250 bin çift düğününü planlayıp yapamadı. Bu yaza erteledi. Belki de en yüksek düğün rakamına bu yaz ulaşacağız. Bizim de son haftada günlük trafiğimiz 70 binlerden 150 binlere çıktı. Bazı mekânlarda günde birden fazla düğün yapılacak” dedi.

MEKAN KİRALARI CEP YAKIYOR

Yemeksiz düğün organizasyonlarında mekân ücretlerinin 10 bin liradan başladığını söyleyen Emek Kırbıyık, “İşletme sahipleri bu yıl ücretlerini yüzde 15 civarında arttırdı. Ancak çok yoğun talep gören işletmelerde bu artış daha yüksek oldu. Yemekli düğünlerde kişi başı ücret 100 liradan başlıyor ve 400 liraya kadar çıkıyor. Bazı mekânlarda bu 500 Euro’yu bile buluyor. Ancak genellikle Sarıyer gibi bölgelerdeki mekanlar için 30-40 bin liralık bir ücret seviyesi hakim” şeklinde konuştu.