Beş aydır maaş alamayan öğretmenlerin ve velilerin eylemleriyle gündeme gelen 30 Aralık’ta ise İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı'na (İTÜ) devredilen Doğa Koleji’nde maaşlar hala ödenmedi. Veliler, yarın (11 Ocak) yeniden Doğa Koleji'nin Ataşehir'deki merkez binası önünde eylem yapacak. 

"Bayrama da yeniyıla da parasız girdik"

bianet'e konuşan ve ismini vermek istemeyen Doğa Koleji öğretmeni, devir işleminden sonra da maaşlarını alamadıklarını belirtti ve ekledi: "Geçen hafta bu cuma ödeme yapacaklarını söylediler ama hala bir ödeme yok. Bu kez haftaya yapılacağını söylüyorlar. Ama yalan söylüyorlar, bu oyalama taktiğiyle kaç cuma geçti.

"Bizi bayrama, yeni yıla parasız soktular, görünen o ki yarıyıl tatiline de parasız sokacaklar. Fakat yarıyılda da ödeme yapmayacak olurlarsa bu kez ders bırakmayacağız, boykot edip hiç okula gitmeyeceğiz.

"Buzdolabımı kardeşim dolduruyor"

"Kredi kartı ödememi bir gün geciktirmiş değilim fakat aylardır sadece asgarisini ödebiliyorum. Evliyim 5 yaşında bir çocuğum var, eşim de öğretmen ve 11 aydır işsiz. Ailelerimizin, dostlarımızın yardımıyla yaşamımızı sürdürüyoruz. Bir insan en fazla üç yüz beş yüz borç alır ama biz beş bin lira borç alıyoruz.

"Buzdolabımı kardeşim dolduruyor. Eşimin ailesi faturaları ödüyor. Bir diğeri para gönderiyor. Şu saatten sonra maaşlarımızı ödeyecek olsalar dahi biz yıllarca toparlanamayacağız. Biriken bu borçlarımızı aylarca ödeyemeyeceğiz. Bankaların kara listesindeyim, yarın ev almak istesem hiçbir banka kredi vermeyecek.

 "Öğrencime verdiğim söz için kalıyorum"

"Okul yönetimi bizlerin gidecek başka yeri olmadığı için burada olduğumuzu sanıyor. Böyle değil! Velilerimiz, öğrencilerimiz bizler için kayıt yaptırıp ya da kayıt yeniliyorlar. Ben sözleşme imzalarken; öğrencime-velime 'bir yıl daha buradayım' diye söz veriyorum. Onlara verdiğim söz için öğrencilerimi mağdur etmemek için kalıyorum.

"Boykota katılanların peşine düşüyorlar"

"Bizler üniversite mezunu, birçoğumuz yüksek lisansını tamamlamış insanlarız. Öğretmenlik yapmak zorunda da değiliz. Her koşulda iş buluruz. Ama öğrencilerimin korku dolu bakışlarını gördüğümde 'bizi bırakacak mısınız öğretmenim?' diye sorduklarında bırakıp gidemiyorum.

"Okul yönetimleri sosyal medyada sahte hesaplardan paylaşım yapan, boykota katılan ve rapor alan öğretmenlerin peşine düşmüş durumda. Tespit etmeye çalışıyorlar, fakat ben sadece öğrencime velime verdiğim söz için buradayım. Bir dahaki yıl zaten olmayacağım. Bunun için sarf ettikleri eforu okulu kurtarmak için etseler keşke."

"İnsanlara bu zulmü reva göremezler"

İki çocuğu Doğa Koleji’nde eğitim gören ve isminin açıklanmasını istemeyen bir veli, devir işleminden sonra İTÜ Vakfı’ndan okul yönetimlerine, öğretmenlere ve velilere hiçbir bilgilendirmenin yapılmadığını söyledi. Yeniden eylem yapacaklarını belirten veli, şöyle konuştu:

Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

“5 ay oldu hala öğretmenlerimizin maaşları yatmadı. Öğretmenlerimiz buna rağmen derslere geliyorlar, çocuklarımızı mağdur etmiyorlar ama çok zor durumdalar. İnsanlara bu zulmü reva göremezler.

"Sorunlar çözülmeden kayıt yenilemeyeceğiz"

“Bir bilgilendirme dahi yapılmıyor, bir tarih verme gereği bile duymuyorlar. Sadece bir süre önce kayıt yenileme zamanlarını sormuşlar. Fakat biz öğretmenlerimizin mağduriyeti giderilmeden, sorunlar çözülmeden kayıt yenilemeyeceğiz.

“Maaş yoksa kayıt da yok. Okul, üniversite bünyesine katıldı sorun çözüldü gibi gösterildi ama hala aynı noktadayız, sorunlar çözülmedi. Bu nedenle cumartesi günü saat 13.00’te yeniden Doğa Koleji merkez binası önünden toplanacağız. Bu sorun çözülene kadar da eylem yapmaya devam edeceğiz.”