Devlet Bahçeli, 19 Eylül Gaziler Günü için Twitter'dan bir mesaj yayınladı. Gazilik mertebesinin anlam ve önemini şu sözlerle anlattı:

"Gazilik şehadeti hedef alan muazzam bir mücadele hissinin mükafatıdır"

"Gazilik, inanmış bir kalbin, irfanla yoğrulmuş bir ruhun felaketler karşısında fazilet ve fedakârlık anıtı olup yükselmesidir. Şayet mevzubahis gazilik ise, kutlu ve kutsal değerler uğruna her şeyi göze alanların varlığı kesif ve kesin şekilde anlaşılacaktır. Aziz şehitlerimize, muhterem gazilerimize hem vefa, hem gönül, hem de manevi borcumuz vardır. Gazilik şehadeti hedef almış muazzam bir mücadele hissiyatının mükâfatı, korkunç hadiseler sürecinin içinden bir cevher gibi parlayan kahramanlık beratıdır."

Gazi ve şehitlerimiz, Türk milletinin en büyük gücüdür

Türk milletinin gazi bir millet olduğunu anlatan Bahçeli, vatan ve millet sevdasının gaziliğin mümbit yurdu olduğunu ifade etti. "İstiklal ve istikbal güvencedeyse, bunda nice faninin insanüstü meziyet ve mücadelesinin emsalsiz payı bulunur" dedi. "Terörle mücadelede tarih yazan destanlarla büyüyen gazilerimiz, milli beraberliğimizin korku nedir bilmez cengaverleridir. Sayelerinde bölücü hainlere fırsat verilmemektedir. Gazi ve şehitlerimiz, Türk milletinin en büyük gücüdür" dedi. 

Gazilik unvanı ve madalyası verilmeli

Malul sayılmayan gazilerin gazilik unvanı ve gazilik madalyası alması gerektiğini ifade etti. İş hakkı, serbest seyahat kartı, faizsiz konut kredisi gibi haklar ve sağlıkta katılım payı muafiyeti sağlanması gerektiğini belirtti. Kore ve Kıbrıs gazilerinin sorunlarının da çözümlenmesi gerektiğine değindi. "Gazilerimize hürmet etmek yerine teröristlerden himmet bekleyenler iş birlikçidir" dedi.

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!