Palu ailesinin yargılandığı davada savunma yapan Palu ailesinin avukatı, ailenin damadı Tuncer Ustael'de narsist kişilik bozukluğu olduğunu, "gaz lambası tekniği" ile diğer sanıklar üzerinde baskı kurarak istediğini yaptırdığını belirtti. 

Ne olmuştu?

2008 yılında Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Meryem Tahnal ve kızı Melike Tahnal kayboldu. Takipsizlik kararıyla kapatılan dosya, yeniden açıldı ve davayı Müge Anlı yakından takip etti. İncelemeler sonucu konuyla ilgili olarak Palu ailesi suçlu bulundu. Soruşturma kapsamında, kayıp Meryem Tahnal'ın babası Harun Palu, annesi Havva Palu, ağabeyi İsa Palu, kardeşleri Ayşe Palu ve Fatih Palu, ailenin damadı Tuncer Ustael ile eşi Emine Ustael gözaltına alındı. Baba Harun Palu dışındakiler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tuncer Ustael suçlamaları kabul etmedi

Davanın 3. celsesinde ilk savunmayı Tuncer Ustael yaptı. Ustael, suçlamaları kabul etmediğini belirterek tahliye talebinde bulundu. Meryem Tahnal'ın cesedinin bulunacağını iddia eden Ustael, davanın çözümlenmesi için H.Ş. isimli şahsın dinlenmesi gerektiğini ifade etti.

Harun Palu akıl sağlığı nedeniyle konuşamadı

Sanıkların tamamı suçsuz olduğunu iddia ederken, tanık olarak ifade vermesi beklenen Harun Palu, akıl sağlığının yerinde olmaması sebebiyle atanacak olan kayyumun işlemleri tamamlanamadığı için konuşamadı. Palu ailesinin avukatı savunmasıyla davaya damga vurdu. Palu ailesinin avukatı Alper Bayrak, iddiaların doğru olmadığını, henüz bir ceset tespit edilmediğini, Meryem Tahnal'ın ölümünün nasıl gerçekleştiğine ilişkin hiçbir verinin bulunamadığını ifade etti. 

AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!

"Tuncer Ustael gaz lambası tekniğiyle Palu ailesini etkiledi"

Avukat, Tuncer Ustael'in narsist kişilik bozukluğu olduğunu iddia etti. "Tuncer, gaslighting yani gaz lambası tekniğiyle müvekkillerime istediğini yaptırabilmektedir. Diğer sanıkları da 3 harfliler ile kandırmış olabilir" diyerek müvekkilleri ve Ustael için adli tıp raporu talep etti. Müvekkillerinin serbest bırakılmasını istedi. Mahkeme bu talepleri reddetti. Harun Palu'nun kayyumunun beklenmesi ve sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilirken, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Gaslighting nedir? Gaz lambası tekniği nedir?

Gaz lambası tekniği ya da orijinaladıyla gaslighting, narsistik kişilerde görülen bir davranış bozukluğudur. Bu bozukluğa sahip kişiler, belirledikleri kurbanların kendilerine dair algılarını yeniden biçimlendirmek üzere belleklerine olumsuz bilgi aktarır. Sorgu teknikleri arasında da yer alan gaslighting bir manipülasyon yöntemidir.