Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in görüşmesi sona erdi. İki liderin görüşmesi yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.

Görüşme sonrası iki lider açıklamarda bulundu. Görüşmeden satırbaşları şu şekilde:

"RUS TURİST SAYISI YÜZDE 14 ARTTI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bakanlarımız geçtiğimiz ay Antalya'da karma ekonomi komisyonu toplantısını gerçekleştirdiler. Ülkemizde ağırladığımız Rus turist sayısı yüzde 14 arttı. Savunma sanayisinde S-400'lerin teslimatı dahil müspet adımlar atıyoruz. Bugün de savunma sanayinde ne gibi adımlar atabileceğimiz konusunda görüşmelerde bulunduk.

"İDLİB'DE İNSANİ TRAJEDİSİ SÜRÜYOR"

"Sayın Başkan ile Suriye'deki gelişmeleri ele aldık. Eylül ayında Soçi'deki mütabakatla İdlib'de insani trajedinin önüne geçmiştik. Ancak rejimin mayıstan bu yana süren saldırıları İdlib'de sükuneti bozdu. İdlib'de mayıstan beri 500'i aşkın masun insan hayatını kaybetti. Yüzbinlerce İdlibli evlerini yuvalarını terk etmek zorunda kaldı. Bu insanların önemli bir kısmı ülkemiz sınırlarına yönelmiş durumda.

Rejimin sivillere karadan ve havadan ölüm yağdırması kabul edilemez. Rejimin kışkırtmaları bölgedeki askerlerimizin can güvenliğini tehdit eden bir hal almıştır. Gereken adımları gereken zamanda atmak zorundayız. İdlib'de sükunet için Astana ruhu çerçevesinde çalışmaya hazır olduğumuzu vurguladım. Zaten bildiğiniz gibi eylül ayının ortalarında Türkiye'de yapacağımız üçlü zirveyle sürece devam edeceğiz."

"GAYEMİZ AKAN KANIN DURMASI"

"Fırat'ın doğusundaki durumu da değerlendirdik. Rusya'nın yanı sıra İran ve BM ile yürüttüğümüz çalışmalarla anayasa komitesiyle ilgili son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. İki ülke olarak birbirimizin güvenlik hassasiyetinin farkındayız. Gayemiz akan kanın durmasıdır. Rusya ile tesis ettiğimiz yakın diyalog bölgemiz için önemlidir. Bu görüşmemiz de bu anlayışı bir kez daha teyit etme fırsatı bulduk."

İki lider görüşme öncesinde basın mensuplarına şu açıklamaları yapmıştı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savaş uçaklarına, helikopterlere kadar bunları görme noktasında memnuniyetimi ifade etmek isterim. Tabi savaş uçaklarının gösterilerini de izleme imkanımız oldu. Gerek Su-35, gerek Su-57 bunları hep birlikte izledik. Bütün bunların yanında tabi uzayla ilgili çalışmalar çok çok daha anlamlı. Uzaya yönelik atılan atımlar Rusya'nın nereye geldiğini göstermesi bakımından önemli.

Sayın başkanla gerek ikili, gerekse heyetler arası görüşmelerde tabiki bölgesel gelişmeleri değerlendirme fırsatı da bulacağız.

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Rusya Devlet Başkanı Putin: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmemizde bölgesel konular arasında hassas konular da var, bunları görüşeceğiz.