ABD ziyareti dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda İstanbul'da gerçekleşen 5.8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "New York'tan dönmüş bulunuyoruz. Dönüş yolunda tam da hava sahamıza girdiğimiz anda İstanbul ve çevresini etkileyen bir deprem haberini aldık. Depremin büyüklüğü AFAD'a göre 5.8 olarak ölçüldü" dedi.

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

"Densizlik yapanlar da var"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın acil yönetimi faaliyete geçirdiğini belirten Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Şu an itibariyle 28 artçı oldu. Artçı bu daha da devamı mümkün olan bir durum. Daha sonra artabilir de. Tabii cumhurbaşkanı yardımcımız Fuat Oktay başkanlığında acil yönetim faaliyete geçmiştir. Kendileri İstanbul'da bulunarak başta İstanbul Valimiz olmak üzere herkes bu çalışmaları ilgili mercileri de yanına almak suretiyle bugün ve yarın devam ettirecekler. Depremle ilgili tüm koordinasyon ilgili bakanlıklarımız, biliyorsunuz bu zamanlarda birçok yerden açıklamalar yapılır. Az önce sosyal medyada bir kadın tweet atmış, köprüleri kullanmayın, halatları doğru diyor. Böyle densizlik yapanlar da var. Böyle bir şey söz konusu değil. 8 kadar bir yaralanma olayı söz konusu. Bunlar da hafif yaralı olanlar. Bunun dışında binalarda hafif hasarlar söz konusu."