Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Japonya'nın en özgün üniversitelerinden Mukogawa Kadın Üniversitesinin şahsıma fahri doktoraunvanı takdim etmesinden büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu unvanı ömrüm boyunca gururla taşıyacağım. Mukogawa Kadın Üniversitesinin Bahçeşehir Üniversitesi ve ülkemizle yakın ilişkilerinin güçlenerek devam edeceğine inanıyorum. Üniversite yönetimini, rektörünü, senatosunu hepsini ayrı ayrı kutluyorum ve tebrik ediyorum. G20 Zirvesi sebebiyle gerçekleştirdiğim Japonya ziyaretime böylesine anlamlı bir programla başlamak benim için ayrı bir mutluluk kaynağıdır.

Japonya’da 800 üniversite var. Ve bu 800 üniversitenin yüzde 10’u yani 80 tanesi kadın üniversitesi. Bu tabi gerçekten bizler için gerçekten çok ama çok anlamlı. Doğrusu bizde böyle bir şey yok. Tabi olması halinde neler olur o da ayrı bir soru işareti. Japonya bu anlamda çok önemli bir örnek. 80 kadın üniversitesini incelemek suretiyle ülkemde de bunun adımını atacağız.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

Bizler Asya'nın Doğu ve Batu ucunda yer alan iki ülkeyiz. Aramızdaki mesafeye rağmen Türkler ve Japonlar arasında dostluk takdirle karşılanıyor. Japon halkı çalışkanlığıyla her türlü zorluğundan üstesinden gelmeyi başarmıştır. Türk milletinin 200 yılı aşan tarihi, tıpkı Japonlar gibi yeni başlangıçların küllerinden yeniden doğuşun tarihidir.