Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor

Çocuklarının PKK terör örgütünün elinden kurtarılması için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin sayısı 7. gününde 18'e yükseldi.

"4 yıl önce evde çıktı, bir daha dönmedi"

2015 yılında Kuran kursuna gitmek için evden çıkan oğlu Ramazan Üçdağ'dan 4 yıldır haber alamayan Mevlüde Üçdağ, eylem yapan ailelere katılarak çocuğunun geleceği günü beklemeye başladı.

Üçdağ, "1 Haziran 2015'ten beri kayıp. 17 yaşındaydı kaybolduğunda, şimdi ise 21 yaşında. Evde çantasını doldurdu, Kuran kursuna gideceğini söyledi.

"Başvuru yaptım, haber alamadım"

Daha sonra diğer oğlum aradı, Ramazan'ın Kuran kursuna gitmediğini söyledi. Daha sonra karakola başvurdum, fotoğraflarını ve aile tablosunu teslim ettim, başvuru yaptım. 

Haber alamadım, üç defa buraya annemle geldim, kayıt olup olmadığını sordum. Onlar da 'Eli ayağı kırılıp mı kaçırıldı, bizden bir şey bekleme' dedi. 5 yıldır kayıptır, ben de haber alamıyorum.

"Oğlumun gelmesini bekliyorum"

Eyleme katılarak kendi oğlumu da bulurum diye. Eyleme katılacağım, sonuna kadar mücadele edeceğim. Oğlumun geleceğini bekliyorum, ne olursun bize bir çare bulun" dedi.