Geçtiğimiz günlerde Corona virüsüne yakalanmış olma ihtimalini taşıyan kızını hastaneden kaçırmaya çalışan kişi hakkında Düzce valiliği'nden bir açıklama geldi. Almanya'dan kısa bir süre önce çocuğu ile birlikte gelen fakat Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra çocuğunda tıpkı korona virüsünde olduğu gibi semptomlar göstermesinden dolayı hastaneye getiren Baba hastane yönetiminin şüpheli bir vaka olması nedeniyle karantina altına alma kararından sonra 5 yaşındaki kızını kaçırmaya çalışmıştı.

Güvenlik Güçleri Yakalamıştı

5 yaşındaki kızını, Corona virüsü değil düşüncesini taşıyarak hastaneden kaçıran kişi kısa bir süre içerisinde güvenlik güçleri tarafından yakalanıp tekrar hastaneye getirilmişti.

Bugün Düzce Valiliğinin yaptığı açıklamaya göre 5 yaşındaki küçük kızın Corona virüsü testi sonuçları negatif çıktı.

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Düzce Valisi Açıklama Yaptı

Yaşanan bu olaydan sonra Düzce Valisi küçük kız çocuğunun Corona virüsü taşımadığını, test sonuçlarının negatif çıktığını açıkladıktan sonra bu tarz olası durumlarda karantina altına alınma durumunun net bir hastalık tanısı olmadığını ifade etti.

Herhangi bir şüpheden sonra tüm kişileri karantina altına aldıklarını, bunun sebebinin ise olası bir yayılma durumunun önüne geçmek olduğunu belirtti. Bunun yanı sıra diğer Türk vatandaşlarının ciddi sorunlar yaşamasına engellemek adına yapılan bir işlem olduğunu, sağlık ekiplerinin 7/24 pür dikkat çalıştıklarını ve Düzce'de herhangi bir corona virüsü vakası olmadığının altını çizdi.

Açıklamalarına ilerleyen günlerde devam edecek olan Düzce Valisi bu tarz kaçırma gibi vakaların yapılmaması gerektiğinin anlamını tüm halka hissettiren cümleler sarf etti.