Geçtiğimiz hafta Ahmet Hakan’ın sunduğu ‘Tarafsız Bölge’ programına konuk olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun yayınına erken son verilmesi gündem olmuştu.

Programı yöneten Ahmet Hakan'ın izleyicileri çiledan çıkaran tavırlarının yanı sıra İmamoğlu'nun yayınına erken son vermesi büyük tepki çekmişti. 

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Programın, İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki harcamaları açıklamak istemesi üzerine Ahmet Hakan’a gelen bir telefonun ardından erken sonlandırıldığı iddia edildi. 

Bugün Sözcü Tv’de Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası’na konuk olan Ekrem İmamoğlu, Ahmet Hakan’ın sunduğu programda görev yapan dört kameraman hakkında olay yaratacak bir açıklama yaptı. İddiaya göre; kameramanlar Ekrem İmamoğlu’nun israf belgelerini gösterdiği sırada yakın çekim yapınca işten çıkarıldı. İddianın doğru olduğunu ise www.neohaber.net ortaya çıkardı. İşlerine son verilen kameramanların Tanju Esen, Metin Bıyık, Melih Özlem ve Mert Tetik olduğu, basın emekçilerine işten çıkarılma tebligatlarının yapıldığı bilgisine ulaşııldı. . 

Kanal D ve CNN Türk'ün teknik işlerinden sorumlu firma Özkan Prodüksiyon'da çalışan kameramnların neden işten çıkarıldığına yönelik herhangi bir açıklama ise yapılmadı. Demirören Medya ve Özkan Prodüksiyon bünyesinde uzun yıllardır görev yapan kameramanlardan Tanju Esen ve Metin Bıyık’a işten çıkarıldıkları 'Çarkıfelek' programının çekimleri sırasında haber verildi. Çekimler tamamlanır tamamlanmaz ise basın ememkçileriyle yollar ayrıldı.

Öte yandan Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programının reji ekibignin de işten çıkarılacaklar arasında olduğu ileri sürüldü