Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

Trump, son günlerde Barış Pınar Harekatı sebebiyle Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla Türkiye’yi tehdit ediyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da Trump’ın Türkiye’ye verdiği mesajları okudu ve 68 kuşağının eylemlerinde sık sık kullandığı Hoşt Amerika türküsünden alıntı yaparak tepkisini ortaya koydu.

“Hoşt Amerika, puşt Amerika” diyen Kaya, “Emperyalistlerin hiçbir zaman, Türkiye Cumhuriyeti devletine, yöneticilerine ne hakları vardır ne de hadleri vardır." Şeklinde konuştu.

Kaya, 6. Filo eylemlerini de hatırlatarak şunları söyledi:

"6. Filo karşısında Denizler nasıl mücadele etmişse, bugün de bize düşen görev Türkiye'nin bağımsızlığıdır. Ortadoğu'nun barış içerisinde, kardeşlik içerisinde yaşamasıdır. Bunun koşulu da, İran, Irak, Suriye ve Türkiye'nin birlikte hareket etmesinden geçmektedir. Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kurulacak, ne Rusya, ne Amerika ne de Çin, bizim topraklarımıza ve bölgemize dil uzatamayacak. Ben Trump'a bir kez daha Mahsuni'nin sözünü hatırlatıyorum. Devlete yönetenlere de, Trump'ın bu sözlerine sessiz kalanlara da çağrı yapıyorum. Biz Amerikan emperyalizmine karşı mücadelede çok bedeller ödedik, yine öderiz."