Ordu Başsavcılığı, 20 yaşında katledilen Ceren Özdemir'in kıyafetlerini ve yaşam tarzını hedef alarak sosyal medyadan paylaşım yapanlara yönelik soruşturma başlattı. Ordu Büyükşehir Belediyesi de soruşturma kapsamında taraf olacağını açıkladı.

"Gerekli cezaları alması için takipçi olacağız"

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir açıklama yapan Ordu Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, "Hepimizi yasa boğan Ceren Özdemir'in canice öldürülme eylemini ve şiddeti meşrulaştıran, suçu ve suçluyu öven, suça teşvik eden sosyal medya paylaşımları hakkında hukuki süreç başlatacak ve ilgililerin gerekli cezayı alması için sürecin takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

20 yıl hüküm giymiş

Polisin operasyonuyla yakalanan Ceren Özdemir'in katili Özgür A.'nın sabıka kaydının kabarık olduğu öğrenildi. Yakalanma anında 2 polis memurunu da bıçaklayarak, yaralayan Özgür A., 2005 yılında Ordu'da bir çocuğu öldürdü. Cinayetin ardından kaçan zanlı, firari olarak yargılandığı davada 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Polis tarafından yakalandı

Hakkındaki yakalama kararı doğrultusunda her yerde aranan Özgür A., 2018 yılında hırsızlık yaparken suçüstü ele geçirildi. Poliste 20 ayrı hırsızlık suçundan kaydı da bulunan Özgür A., cezasını çekmesi için tutuklanarak cezaaevine konuldu. Ancak Özgür A., 01.12.2019 tarihinde cezaevinden firar etti.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

Bakanlık davaya müdahil olacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ceren Özdemir cinayetiyle ilgili olarak "Bakanlık olarak olayı yakından takip ediyor, uzman ekiplerimizle ailemize psikososyal destek sağlıyoruz. Katilin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olarak sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız" açıklamasından bulundu.

Yakalanma anları ortaya çıktı

Ceren Özdemir katili Özgür A.'nın yakalanma anları ve güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Özgür A., evden çıkarıldığı sırada çevredekilerce linç edilmek istendi. Polisler, öfkeli kalabalığın içinden çıkardığı Özgür A.'yı sorgulamak üzere geniş güvenlik önlemleri altında Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

İşte o anlar: