Akademisyen Ceren Damar'ın katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak, duruşmadaki savunmasının ardından Twitter'da bir skandala imza attı. Hikmet'in "meşru müdafaa" ile Ceren Damar'ı öldürdüğünü savunan Vahit Bıçak, katil zanlısı müvekkilinin cinsel saldırı mağduru olduğunu iddia etmişti.

Katil zanlısı, maktul Ceren Damar'a iftira attı, çelişkili ifadelerle kendini ele verdi 

Cener Damar Şenel'in katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet, Cuma günü hakim karşısına çıkmıştı. Katil zanlısı, Ceren Damar Şenel'in kendisini rızası dışında cinsel ilişkiye zorladığını iddia etmiş, ancak çelişkili ifadeler kullanmıştı. Ceren Damar'ın babası Mustafa Damar, "Senaryo iyi yazılmış ancak aktör beceriksiz. Kızımın görev yaptığı yer DSİ'nin deposu değil. Bu hikayeyi nereye koyacağız anlamadım. Aklımızla dalga geçiyorlar" demişti.

Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?

Avukattan çirkin saldırı

Katilin avukatı Vahit Bıçak, duruşma sırasında "Müvekkilim cinsel saldırı mağduru olmuştur" diyerek maktulü suçlamış, duruşma salonunda tepkilere sebep olmuştu. Avukat Vahit Bıçak, duruşmanın ardından dün bir skandala daha imza attı. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Bıçak, müvekkilinin cinsel saldırıya uğradığı iddiasını sürdürdü ve bunu meşrulaştırmak için zemin hazırlamaya çalıştı.

Cinayete meşru müdafaa süsü vermeye çalıştı

Öğrencilere hitap eden Bıçak, öğretmen ve öğretim üyelerinin, yüksek not verme gibi vaatlerle öğrencilere cinsel talepte bulunması durumunda sessiz kalmamaları gerektiğini belirtti. Kanunların ırza karşı meşru müdafaaya izin verdiğini belirten Bıçak, müvekkilinin de bu durum dahilinde olduğunu ima etti. "Meşru müdafaa" bahanesiyle cezadan muaf tutulması gerektiğini belirtti. Sosyal medyada tepki çeken Vahit Bıçak'ı meslektaşları da linç etti. Avukatlar, tweette belirtilen maddenin "Suça Teşebbüs" maddesi olduğunu belirtti. "Siz nasıl profesörsünüz" yorumu geldi.

Katil zanlısının anne ve babası da mı olayın içinde?

Baba Mustafa Damar, "Bu katilin anne ve babası polis kökenli. Babası 2016'da emekli olmuş. Annesi FETÖ'den ihraç edilmiş. Biz acımızla yanarken annesi babası emniyette cirit atıyor. Oğlu cinayeti işledikten bir saat sonra annesi otoparkta bulunan aracı arama yapılmadan kaçırıyor" ifadeleriyle dikkat çekmişti.