Lozan’ı hedef alan Burhan Kuzu, kendisini eleştiren gazeteci Kadri Gürsel’i de ‘bunca badire atlattın ama hâlâ akıllanmamışınız’ sözleriyle tehdit edercesine söylemlerde bulundu.

AK Partili Burhan Kuzu Lozan Barış Antlaşması’nın 96. yıl dönümünde sosyal medya hesabı twitterdan tepki çeken paylaşımlarda bulunmuştu ancak  Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın bu yıl  ‘Milli Mücadele, ülkemizin bağımsızlık belgesi olan Lozan Antlaşması’yla taçlanmıştır’ mesajı sonrası dönüş yaparak “Ben bu ülkenin kurucu değerlerine her zaman saygı duydum. Lozan, tabiki de Türkiye’nin tapu senedidir.” ifadelerini kullanmıştı.

Kuzu, Lozan Barış Antlaşması’nın yıl dönümünde şu ifadeleri kullanmıştı:

“Batum, Kıbrıs, Musul-Kerkük, Kuzey Suriye ve bize bağlı olan Adalar’ın kaybı zafer midir? Osmanlı borçlarının, boğazlar meselesinin Türkiye’nin aleyhine sonuçlanması zafer midir? Lozan ile topraklarımızın teslim edilmesini onayladık.”

“2.5 milyon kilometre kare olan vatan toprağının,Lozan Antlaşması ile 780 bin kilometre kareye düşmüştür.Sevr Anlaşması diye adlandırılan metni Osmanlı Devleti onaylamadığı için geçerliliği yoktur.Üstad Kadir Mısıroğlu’nun “Lozan zafer mi,hezimet mi?” adlı eserini mutlaka okuyun”

T.C. Cumhurbaşkanlığı'ndan Lozan ile ilgili paylaşımın ardından Burhan Kuzu, düşüncelerini değiştirerek farklı bir paylaşım yaptı.

Cumhurbaşkanlığının paylaşımı:

Burhan Kuzu'nun Lozan ile ilgili ikinci paylaşımı:

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

''Beni tehdit mi ediyorsunuz?''

Burhan Kuzu’nun Lozan’ı hedef göstermesi büyük tepki çekerken,  Gazeteci Kadri Gürsel de “Bu topraklarda doğmuş, eğitim almış ve hatta bir akademik dalda “Profesör” ünvanıyla donanmış kişinin, ülkesinin tarihinden bu denli bihaber olması affedilemez” sözleriyle Kuzu’yu eleştirdi.

Ancak Kadri Gürsel’in eleştirisine Kuzu, tehditkar sözlerle yanıt verdi. Burhan Kuzu sosyal medyadan Kadri gürsel’in paylaşımını retweetleyerek,  “Kadri Bey bunca badire atlattın ama hâlâ akıllanmamışınız.Lozan ile ilgili bu tür farklı tespitleri hiç mi duymadınız?Hani siz içeride farklı görüşünüzden dolayı hapis yatmıştınız?Hani siz düşünce özgürlüğünden yanaydınız?Yazıklar olsun size ve sizin gibi bağnsz solculara.” ifadesini kullandı.

Ardından Kadri Gürsel'in cevabı:

Burhan Kuzu’nun tehdidine sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki yağdı: