5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde dün seyir halindeki bir otomobilde patlama meydana geldi.  2 kişinin olay yerinde, bir kişinin de hastanede öldüğü patlamaya el yapımı patlayıcının neden olduğu belirlendi.

Yapılan parmak izi incelemesiyle, araçtakilerin Suriyeli olduğu ve geçici kimlik kartı alarak Türkiye’de yaşadıkları tespit edildi. 

HEDEF CUMA ÇIKIŞI OLABİLİR

İncelemeler, zamansız gerçekleşen patlamanın bir felaketi önlediği de ortaya çıkarttı. Polis aracın bomba yüklü olduğunu ve patlayıcılara uzaktan kumanda düzeneği bağlandığını belirledi. Etraftaki tüm kamera görüntülerini incelemeye alan polis, aracın hangi yolu izlediğini ve hedefini belirlemeye çalışıyor. Saldırganların cuma namazı çıkışındaki vatandaşları hedef almayı planladıkları da iddialar arasında.

ARAÇ SAHİBİ DE SURİYELİ

İnlemelerde havaya uçan aracın Suriyeli plakalı olduğu, geçici plaka ile trafiğe çıktığı bilgisine ulaşıldı. Polis dün akşam saatlerinde aracın sahibini gözaltına aldı. Suriyeli olduğu öğrenilen şüpheli terörle mücadele şubesinde sorguya alındı.