Tüm dünyayı etkisi altına alan  koronavirüs salgınında yeni bir iddia ortaya atıldı. New York Post'un haberine göre, koronavirüs ilk olarak Çin'de değil ABD'de görüldü. New York Post'ta ABD'nin bu konuda sürdürdüğü araştırmanın sonuçlarına göre koronavirüs ilk olarak 2019 senesinin son aylarında ABD'de ortaya çıktı. Bu araştırma için yirmi dört bin Amerikalıdan kan örneği alındı. Alınan kan örnekleri gösteriyor ki koronavirüsün ilk olarak Çin'de görüldüğünü ispatlayan bir durum yok.

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Hatta bu araştırmanın sonuçları virüsün ilk olarak ABD'de görüldüğünü gösteriyor. Ama yine de araştırmaların devam ettiği ve henüz bu sonuçların da kesin olmadığını belirtenler de var. 

ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR...  

ABD'de araştırmayı yapan immünoloji birimi çalışanları virüsün büyük bir ihtimalle Çin'in belirttiği resmi tarihten önce görüldüğünü söylüyor. Yaygın olmasa ve herkes de görülmese de sporadik olarak 31 Aralık 2019 tarihinden önce virüsün görüldüğü hastalar olduğu belirtiliyor.

Ama daha kesin bir sonuç için yaklaşık olarak bir milyon ABD'liden kan örneği alındı ve bu konudaki araştırma devam ediyor. Bilindiği gibi buna benzer bir iddia daha önce de dile getirilmişti. Yeni alınan ve incelenmeye başlanan kan örnekleri 2020 yılının ilk üç ayına ait ve onların da incelenmesi ile daha belirgin bir sonuç alınabilir.