Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu için New York'a giden Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Amazon ormanlarının insanlığın mirası olduğunu söylemenin anlamsız olduğunu vurgulayarak, "Bizim ormanlarımızın dünyanın akciğeri olduğunu söylemek saçmadır. Bunun bir anlamı yok. Bu yalanlara ve hilelere inanmak bizim egemenliğimizin sorgulanmasıdır." dedi.

Açıklamasında hedef gösterdi

Genel Kurul'da konuşma yapan Bolsonaro, ormanların korunması hususunda hükümetin hassas davrandığını belirterek, Amazon Ormanları'ndaki yangınlara karşı gösterilen tepkilerin yanı sıra, Venezuela ve Küba'yı, gazetecileri ve kendisinden önce görev yapan yönetimi de eleştirdi.

Bolsonaro, basının vatansever duyguları tetikleyerek çalıştığını söyleyerek, "Amazonlar'ın insanlığın mirası olduğunu söylemek, bizim ormanlarımızın 'dünyanın akciğeri' olduğunu söylemek saçmadır. Bunun bir anlamı yok. Bu yalanlara ve hilelere inanmak bizim egemenliğimizin sorgulanmasıdır." dedi.

Yerlilere toprak verilmeyek

Bolsonaro, Amazon'daki yerlilerin haklarını savunan sivil toplum kuruluşlarınının düşüncelerine karşılık, yerlilere daha fazla toprak verilmeyeceğini ve yerlilerin de buna onay verdiklerini söyledi.